1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Gezond
  6. Kip Tandoori in een Project Gezond jasje gestoken.......!!!

Kip Tandoori in een Project Gezond jasje gestoken.......!!!

Door: Keukensloofje47

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2019

Ingrediënten 2 personen


200 gr kipfilet in blokjes
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 rode of gele paprika in reepjes of blokjes
1 blikje tomatenpuree
125 gr magere yoghurt
130 gr ( zilvervlies) rijst Ik neem de rijst met meer vezels.

KRUIDEN

1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl kurkuma
1 tl komijn
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl zout
mespuntje chilipeper




Verder heb je nodig


Wok, kookpan, snijplank en mes , kom

Kip Tandoori in een Project Gezond jasje gestoken.......!!!

Klaar...

Klaar...
Kip Tandoori in een Project Gezond jasje gestoken.......!!!

Ingrediënten

Ingrediënten
Kip Tandoori in een Project Gezond jasje gestoken.......!!!

Kip in de marinade en groente gesneden.

Kip in de marinade en groente gesneden.
Kip Tandoori in een Project Gezond jasje gestoken.......!!!

Ui gesmoord en kip meebakken.

Ui gesmoord en kip meebakken.
Kip Tandoori in een Project Gezond jasje gestoken.......!!!
Kip Tandoori in een Project Gezond jasje gestoken.......!!!
Kip Tandoori in een Project Gezond jasje gestoken.......!!!

Paprika enkele minuteTomatenpuree toegevoegd.n zacht laten bakken.

Paprika enkele minuteTomatenpuree toegevoegd.n zacht laten bakken.
Kip Tandoori in een Project Gezond jasje gestoken.......!!!

Water en yoghurt toegevoegd en laten pruttelen.

Water en yoghurt toegevoegd en laten pruttelen.

Dit is het tweede wereldgerecht dat ik maak volgens de methode van Project Gezond. Een variant op vele andere recepten van kip tandoori , maar wel heerlijk en zonder pakjes en zakjes. Wij hadden nog nooit Kip Tandoori gegeten maar "verdorie" wat lekker ! En zonder veel extra moeite.

https://www.projectgezond.nl/kip-tandoori/

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOORBEREIDING

1 Zet de benodigde hoeveelheid yoghurt alvast klaar , zodat deze op kamertemperatuur kan komen
2 Snij de kipfilet in blokjes . Roer alle benodigde 7 kruiden doorelkaar.
3 Marineer de kipblokjes in de kruidenmix samen met een scheutje olie. ( hoe langer hoe beter)

BEREIDING

Verwarm de wok met een scheutje olie op laag vuur en roerbak de uisnippers met de knoflook even kort aan. Zet het vuur hoger en bak de gemarineerde kipblokjes rondom lekker bruin. Voeg dan de paprika stukjes toe en roerbak deze enkele minuten mee.

Zet de warmtebron lager en voeg de tomatenpuree toe. Roer even alles goed doorelkaar. Voeg dan 100 ml warm water toe en laat het geheel aan de kook komen. Als laatste mag er de yoghurt bij. Laat zachtjes even pruttelen totdat de kip gaar en de paprika beetgaar is.

Proef en voeg zo nodig nog wat van de kruiderij toe.

Serveer de kip tandoori met de rijst en garneer het gerecht eventueel met wat gesnipperde koriander of peterselie.
Geniet van slechts 480 kcal.

Tags, , , ,

Serveertip

Maak een grotere hoeveelheid tandoori kruidenmix door alle kruiden te vermenigvuldigen met 4 of 5 tl.

Doe er gerust wat meer groente of wat peulvruchten in. Bijvoorbeeld nog rode paprika of een handje erwten.

Bron

Project Gezond , maar eigen tekst en foto's en kleine aanpassing



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top