1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. EENVOUDIGE SPONGECAKE

EENVOUDIGE SPONGECAKE

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2019

Ingrediënten 4 personen


225 g Solo Patisserie ( boter)
225 g suiker
4 eieren
225 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder


Verder heb je nodig


1 ronde bakvorm (Ø 20 cm)
bakpapier

EENVOUDIGE SPONGECAKE
EENVOUDIGE SPONGECAKE

Makkelijk en super lekkere spongecake die snel gemaakt is !  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 170 °C (gasstand 4).
-Vet een ronde bakvorm (Ø 20 cm) in en bekleed die met bakpapier.

-Doe alle ingrediënten voor de sponge cake in een mengkom en meng alles gedurende 2-3 minuten met een houten lepel tot je een smeuïg en goed gemengd geheel hebt.
-Giet het mengsel in de bakvorm die je vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven plaatst. Bak de cake gedurende 30-35 minuten tot die goudbruin gebakken is.
-Haal de cake uit de bakvorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Tags

Bron

Solo open kitchen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top