1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Za'atar

Za'atar

Door: marcdepester

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-10-2019

Ingrediënten 3 personen


2 tl tijm
2 tl oregano
1 tl sesamzaad
1/2 tl sumak
1/8 tl zout


Verder heb je nodig


Vijzel

Za'atar
Za'atar
Za'atar
Za'atar

Zelf je eigen kruidenmengsel maken van Za'Atar is niet moeilijk ; je kan er je vlees heerlijk mee marineren als je de kruiden mengt met wat olijfolie 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Rooster de sesamzaadjes in een droge, schone pan, tot de zaadjes lichtbruin van kleur zijn. Hou ze goed in het oog, want voor je het weet zijn ze aangebrand!
-Doe alle ingrediënten in een vijzel en vermaal ze tot een grof poeder.
-Bewaar de kruidenmengeling in een luchtdicht afgesloten potje.

Tags

Serveertip

Bewaar de za'atar niet te lang, aangezien het vrij snel zijn aroma zal beginnen te verliezen.

Bron

Tiny Dutch Kitchen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top