1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Bretonse Vistaart

Bretonse Vistaart

Door: marcdepester

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2019

Ingrediënten 4 personen


7 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt
6 dl visbouillon (van tablet)
4 scholfilets, in reepjes
30 g boter
30 g bloem
1 eetlepel olie
300 g grof gesneden groenten (zoals prei, wortel, courgette, bleekselderij)
100 g garnalen
150 g krab
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 eeetlepels fijngehakte dille
zout, peper



Verder heb je nodig


Springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet
klein vis- uitsteekvormpje
bakpapier
steunvulling

Bretonse Vistaart
Bretonse Vistaart

Omdat Bretagne als schiereiland wel over 1700 km kust beschikt, mag een Bretonse vistaart niet ontbreken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 200°C.

-Uit 1 plakje deeg 6 visjes steken. Deze bestrijken met ei, op een met water omgespoelde bakplaat leggen en in de oven ongeveer 10 minuten bakken.

-De vorm met deeg bekleden. De rand van het deeg inknippen en de bodem met een vork inprikken.
-Het bakpapier met een steunvulling in de vorm doen. De deegrand met ei bestrijken. In de oven het deeg 20 minuten bakken.
-Zonder de vulling nog ongeveer 10 minuten bakken. De vorm verwijderen.

-De bouillon aan de kook brengen, de schol 5 minuten tegen de kook aan pocheren en uit de pan nemen. De bouillon zeven.
-De boter smelten, de bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken.
-De bouillon er onder goed roeren bij gieten, aan de kook brengen en 15 minuten zacht laten koken.

-In 1 eetlepel olie de groenten 5 minuten roerbakken.

-De garnalen, krab, schol, groenten, peterselie, dille, zout en peper door de saus roeren.
-De deegvorm met de saus vullen, garneren met de deegvisjes.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top