
75 g boter
100 g ui in dunne ringen
200 g witloof in smalle reepjes
3 lente-uitjes in ringen
citroensap
2 dl visbouillon (tablet)
1/2 dl witte wijn
2 ontvelde vleestomaten in vieren
2 dl room
4 stukken kabeljauwfilet á 150 gr
zout, peper
2 eetlepels geknipte tuinkers
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels gehakte bieslook
150 g gerookte zalm in reepjes
Heerlijke waterzooi met vis uit Oostende
-Laat in 50 g boter de ui, het witloof, de lente-ui met een scheutje citroensap 5 minuten zacht bakken.
-Doe de bouillon en de wijn erbij, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
-Voeg de tomaat, de room en de rest van de boter toe.
-Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en leg ze in de pan.
-Schep het groentemengsel erover, breng het geheel aan de kook en pocheer de vis 6-8 minuten tegen de kook aan.
-Verdeel de kabeljauw en de zalm over de borden, strooi er de groene kruiden over en verdeel het groentemengsel erover.
-Geef er gestoomde aardappelen bij.
Fidonet-wereldsmaken