1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Waterzooi
  6. Oostendse Waterzooi

Oostendse Waterzooi

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2019

Ingrediënten 4 personen


75 g boter
100 g ui in dunne ringen
200 g witloof in smalle reepjes
3 lente-uitjes in ringen
citroensap
2 dl visbouillon (tablet)
1/2 dl witte wijn
2 ontvelde vleestomaten in vieren
2 dl room
4 stukken kabeljauwfilet á 150 gr
zout, peper
2 eetlepels geknipte tuinkers
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels gehakte bieslook
150 g gerookte zalm in reepjes


Oostendse Waterzooi
Oostendse Waterzooi

Heerlijke waterzooi met vis uit Oostende

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Laat in 50 g boter de ui, het witloof, de lente-ui met een scheutje citroensap 5 minuten zacht bakken.
-Doe de bouillon en de wijn erbij, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
-Voeg de tomaat, de room en de rest van de boter toe.

-Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en leg ze in de pan.
-Schep het groentemengsel erover, breng het geheel aan de kook en pocheer de vis 6-8 minuten tegen de kook aan.
-Verdeel de kabeljauw en de zalm over de borden, strooi er de groene kruiden over en verdeel het groentemengsel erover.
-Geef er gestoomde aardappelen bij.

Tags

Bron

Fidonet-wereldsmaken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top