1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ratatouille
  6. Zeebaars met winterse Ratatouille

Zeebaars met winterse Ratatouille

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-10-2019

Ingrediënten 6 personen


2 stukken zeebaars, van 1,5 kilo elk
2 eetlepels olijfolie
peper
zout

Voor de aardappelen met pesto:
12 aardappelen Belle de Fontenay
12 koffielepels pesto
3 eiwitten
100 g broodkruim

Voor de ratatouille:
1/4 savooikool
50 g peultjes, geblancheerd
4 struikjes witloof
het sap van 1/2 citroen
3 truffelaardappelen, gekookt
3 takjes tijm, fijngehakt
1 bosje gladde peterselie, fijngehakt
1 sjalot, fijngehakt
3 eetlepels olijfolie

Voor de bieslookolie:
2 bosjes bieslook
3 dl olijfolie


Zeebaars met winterse Ratatouille
Zeebaars met winterse Ratatouille

De groenten zijn Belgisch, de aardappelen, Frans, de pesto is Italiaans en de vis is zuiders. De pestoaardappelen frituren we ....een erg lekker recept van overal, dus. De bieslookolie maken we 24 u op voorhand .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Knip voor de bieslookolie het bieslook in niet te kleine ringen. Doe ze in een glazen bokaal en giet er de olijfolie bij. Laat 24 uur trekken in de koelkast.
-Wrijf de bieslookolie door een zeef en bewaar ze tot verder gebruik in de koelkast.

-Schil de aardappelen en kook ze tot 3/4 van de gaartijd. Giet ze af en laat uitdampen. Halveer ze en lepel ze een beetje uit. Vul het kuiltje met pesto.
-Kwast de snijvlakken in met losgeklopt eiwit en druk de twee helften op elkaar. Wentel ze vervolgens door de rest van het losgeklopte eiwit en daarna door het broodkruim. Zet opzij tot verder gebruik.

-Maak de savooikool schoon en snij ze in julienne. Blancheer ze 30 seconden in kokend water.
-Snij het schoongemaakte witloof in reepjes en bewaar ze in koud water met citroensap.
-Vermeng de savooikool, het witloof, de peultjes en de in blokjes gesneden truffelaardappelen.
-Meng er de gehakte kruiden en sjalotsnippers door en stoof heel kort aan in hete olijfolie. Hou warm.

Verwarm de oven voor op 210° C.

-Bak de zeebaars 5 minuten aan iedere kant, velkant eerst, in hete olijfolie en zet ze vervolgens 10 minuten in de hete oven. Verdeel de zeebaars in 6 stukken.

-Frituur de pesto-aardappelen 3 minuten in hete olie (150° C). Laat goed uitlekken op keukenpapier.

-Zet op ieder warm bord telkens een ring. Vul deze met de ratatouille, druk aan en haal de ring vervolgens weg. -Leg er een stuk vis naast en een paar pesto-aardappelen.
-Druppel er een beetje bieslookolie rond en serveer.

Tags

Bron

Wereldsmaken - proeven



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top