1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Visfilet met Chili-Limoensaus

Visfilet met Chili-Limoensaus

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-10-2019

Ingrediënten 4 personen


1/4 kop rijstebloem of maïzena
6 middelgrote, stevige visfilets, zoals baars, brasem of karper
2 eetlepels olie

saus:
6 uitgeperste knoflookteentjes
2 theelepels gehakte rode peper
1 eetlepel zachte bruine suiker
1/4 kop limoensap
2 theelepels fijngeraspte limoenschil
2 eetlepels water

fijngehakte koriander


Visfilet met Chili-Limoensaus
Visfilet met Chili-Limoensaus

Een snel te bereiden wokgerecht  met een pittige saus op basis van knoflook, limoen en fijngehakte rode chilipepers (in een noodgeval kunnen pepervlokken worden gebruikt).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Strooi rijstebloem of maïzena op een bord en druk de vis er lichtjes in tot hij bedekt is. Schud overtollige bloem af.
-Verhit de olie in een koekenpan met zware bodem.
-Leg de filets er twee aan twee in en bak ze op matig vuur. Draai ze één keer om. Leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
Saus:
-giet de overtollige olie uit de gebruikte pan.
-Doe knoflook en pepers erin en bak deze onder voortdurend roeren 2 minuten.
-Voeg suiker, sap, schil en water toe. Laat alles 1 minuut koken.
-Strooi er fijngehakte koriander over.

Serveer met rijst.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top