Paddenstoel Wellington met fondü

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Paddenstoel Wellington met fondü

    Paddenstoel Wellington met fondü

    Paddenstoel Wellington met fondü

Dit recept voor een paddenstoel Wellington met fondü is heerlijk. Dit recept is een vegetarische variant op de bekende beef Wellington. Bladerdeeg gevuld met heerlijke Emmi fondü, paddenstoelen en spinazie uit de oven. Heerlijk voor het kerstdiner!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 knoflooktenen, fijn gesneden
500 g verse spinazie
15 g verse Italiaanse kruiden
2 rode uien, in ringen
1 kg gemengde paddenstoelen
Versgemalen peper en zout
400 g Emmi fondü
1 rol bladerdeeg
1 ei, los geklopt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2. Wok de spinazie met de knoflook op hoog vuur in een scheutje olie. Wok tot het vocht van de spinazie verdampt is. Breng op smaak met zout.
3. Snijd de Italiaanse kruiden fijn en rits de tijm van de takjes. Bak de kruiden samen met de rode ui en paddenstoelen in olie. Breng op smaak met peper en zout.
4. Rol het bladerdeeg uit. Verdeel de paddenstoelen over een derde van de rol. Houd ongeveer 5 cm ruimte over aan de randen om het straks dicht te vouwen.
5. Verdeel de spinazie over de paddenstoelen. Snijd de plak Emmi fondü door midden en leg deze ook op de mengsels. Klap het bladerdeeg dicht en vouw naar beneden. Vouw ook de zijkanten dicht. Bestrijk de rol met ei en kerf in met een vork. Besprenkel eventueel met grof zeezout.
6. Bak de paddenstoelen wellington in het midden van de oven op een bekleedde bakplaat in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

emmikaasfondue avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten