1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Platte kaas-aardbeitaart met dadelbodem

Platte kaas-aardbeitaart met dadelbodem

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-10-2019

Ingrediënten 4 personen


Voor de bodem:
130 g dadels (zonder pit)
40 g walnoten
75 g havermout
2 el zonnebloemolie

Voor de vulling:
400 g platte kaas
200 g aardbeien
2 eieren
80 g kandijsuiker
4 blaadjes gelatine (2g/blaadje)
sap van ½ limoen
150 ml slagroom


Verder heb je nodig


Springbodem

Platte kaas-aardbeitaart met dadelbodem
Platte kaas-aardbeitaart met dadelbodem

Deze no bake cake combineert een lekker luchtige en zoete vulling met een heerlijke bodem van dadels en noten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Mix de dadels, walnoten, havermout en zonnebloemolie fijn.
-Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
-Verdeel het dadelmengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast.

-Pureer de aardbeien en warm op in een pannetje.
-Week de gelatine 10 minuten in 2 el koud water, knijp uit en roer door de aardbeienpuree. Roer tot de gelatine is gesmolten. Laat de puree wat afkoelen.
-Splits de eieren en voeg de helft van de suiker aan de eierdooiers toe en mix luchtig. Roer er de aardbeipuree en het limoensap onder en schep dan alles onder de platte kaas.
-Voeg de rest van de suiker bij de eiwitten en klop tot schuim.
-Klop ook de room half op.
-Spatel de room onder het platte kaasmengsel.
-Spatel er ook het eiwitschuim onder.
-Giet de vulling in de springvorm over de dadelbodem en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top