1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Chili con carne met Chocolade

Chili con carne met Chocolade

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-10-2019

Ingrediënten 4 personen


600 gram runderstoofvlees
2 Uien, fijn gehakt
4 tenen knoflook, fijn gehakt
1/2 of hele rode peper ( Proef eerst even of hij nodig is want er zit ook al chilipoeder in )
2 rode paprika's in blokjes
2 blikjes van 400 gram met tomatenblokjes
1 theelepel gemalen korianderzaad
1 theelepel komijn
1,5 theelepel kaneel ( Niet meer! Dit is precies genoeg anders overheerst het)
1 afgestreken theelepel chilipoeder (laat weg als iemand niet van pittig houdt)
1 afgestreken theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel oregano
200 mililiter runderbouillon
800 gram bruine bonen uit blik of pot. Eerst laten uitlekken.
Sap van halve citroen
50 gram pure chocolade (ten minste 75% cacao) in blokjes , fijngehakt of geschaafd.
2 a 3 Kruimige aardappelen als bindmiddel
Olijfolie
Peper en Zout
Eventueel koriander als garnering maar daar ben ik zelf geen liefhebber van dus laat ik die weg.
Extra: Rijst, brood of tortilla's voor erbij, eventueel zure room of guacamole


Verder heb je nodig


Grote stoofpan, knoflookpers


Chili con carne met Chocolade
Chili con carne met Chocolade

Kwam dit recept tegen op andere website, heb hem geprobeerd en hij was heerlijk!
Wel hele kleine persoonlijke aanpassingen aangebracht, wilde het recept graag in mijn kookboek plaatsen en jullie er ook van laten genieten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 2x2 cm.
Zet een grote stoofpan op het vuur en verwarm een flinke scheut olijfolie, bak het vlees kort aan alle kanten bruin.
Haal het dichtgeschroeide vlees uit de pan.
Doe de uien knoflook en een snufje zout in de pan, draait het vuur wat lager en laat zacht en glazig worden.
Voeg nu het korianderzaad, komijn, kaneel, oregano, chili en paprikapoeder toe en schep de uien en specerijen goed om.
Bak dit 1 minuut en voeg dan de paprikablokjes en het vlees toe.
Schep alles goed om en voeg de tomatenblokjes aardappels en runderbouillon toe en laat het geheel 3 uur op laag vuur stoven totdat het vlees mals is.
Proef tussendoor of er extra zout bij moet want dit was bij ons geen overbodige luxe.
Voeg op het laatste moment de bonen, citroensap en chocolade toe, schep om en laat nog ongeveer 5 minuten doorwarmen.

Serveertip

Wij hebben het gegeten met grote hompen wit brood, was heerlijk.
Ik heb tegen ons zoontje niet verteld dat er chocolade door ging, op het laatst riep ik hem en mocht hij het "geheime ingredient" toevoegen. Hij vond het superbijzonder dat er chocolade door het warme eten ging en heeft zijn hele bord met smaak leeg gegeten :-)

Bron

Culy.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bigmouse64


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bigmouse64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top