Romig bospaddenstoelensoepje met peterselie

  • Wereld, Amuse
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-10-2019
  • Romig bospaddenstoelensoepje met peterselie

    Romig bospaddenstoelensoepje met peterselie

    Romig bospaddenstoelensoepje met peterselie

Dit bospaddenstoelen soepje is perfect om te serveren als amuse. Tip: serveer de soepjes in kleine glaasjes. Dit ziet er leuk uit en zo zijn je amuses perfect geportioneerd. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el zonnebloemolie
50 g roomboter
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteen, fijn gesneden
2 pakken á 175 g Jumbo gesneden paddenstoelen mix
5 g verse tijm
1 blokje Paddenstoelen Bouillon
400 ml water
Versgemalen peper en zout
200 ml crème fraîche
5 g verse peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan, snijplank en mes, staafmixer

Bereidingswijze

1. Verhit de zonnebloem olie in een soeppan op middelhoog vuur.
2. Doe hier als de olie warm is de roomboter, ui en knoflook bij.
3. Bak tot de ui glazig is. Voeg dan de gesneden paddenstoelenmix toe. Rits de tijm van de takjes en voeg ook de tijm toe aan het mengsel.
4. Bak het mengsel ongeveer 5 minuten op het middelhoge vuur.
5. Doe dan de paddenstoelen bouillon en het water bij het mengsel.
6. Draai het vuur zacht en laat de pan met de deksel erop ongeveer 15 minuten staan.
7. Mix met een staafmixer de soep glad. Breng dan op smaak met versgemalen, peper en zout, de crème fraîche en de helft van de peterselie. Mix nog eens en serveer meteen met de overige peterselie als garnering.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten