Verrukkelijke Italiaanse pruimentaart met bovenlaag van eiwitschuim

  • Italiaans, Banket
  • 20-30 min.
  • Verrukkelijke Italiaanse pruimentaart met bovenlaag van eiwitschuim

    Verrukkelijke Italiaanse pruimentaart met bovenlaag van eiwitschuim

    Verrukkelijke Italiaanse pruimentaart met bovenlaag van eiwitschuim

  • Verrukkelijke Italiaanse pruimentaart met bovenlaag van eiwitschuim

    Verrukkelijke Italiaanse pruimentaart met bovenlaag van eiwitschuim

    Verrukkelijke Italiaanse pruimentaart met bovenlaag van eiwitschuim

  • Verrukkelijke Italiaanse pruimentaart met bovenlaag van eiwitschuim

    Verrukkelijke Italiaanse pruimentaart met bovenlaag van eiwitschuim

    Verrukkelijke Italiaanse pruimentaart met bovenlaag van eiwitschuim

Ik heb de taart gebakken met kwetsen. Kwetsen zijn in Duitsland volop te koop. In Nederland zie je ze niet zo veel. Je kunt het beste stevige pruimen gebruiken voor het beste bakresultaat.
Ik heb de taart gemaakt voor een vergadering en kreeg complimenten. Sommige namen zelfs 2 stukken taart.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
750 gram pruimen, ontpit en gehalveerd
4 eieren (M)
125 gram zachte boter
100 + 100 gram suiker
Mespunt zout
150 gram bloem
50 gram maïzena
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels amandellikeur (amaretto)
75 gram amarettini (kleine Italiaans amandelkoekjes)
1 theelepel citroensap
Poedersuiker
Boter en bloem voor de vorm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm (26 cm Ø)
zeef
bakpapier
deegkommen
weegschaal

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 graden boven- en onder-warmte of 150 graden hete-lucht.
Bodem springvorm bekleden met bakpapier en rand invetten met boter en bestuiven met bloem.
2 eieren splitsen. Het eiwit apart zetten voor de bovenlaag.
Zacht boter,100 gram suiker en mespunt zout schuimig mixen.
Eidooiers en de overgebleven 2 eieren na elkaar door de botermassa mixen.
Bloem, bakpoeder en maïzena zeven. Beetje voor beetje afgewisseld met de amaretto erdoor mixen.
Hele amarettini door het deeg mengen.
Deeg verdelen over de bodem van de springvorm (26 cm Ø).
Pruimen over het deeg verdelen en de taart in het midden van de oven plm. 40tot 45 minuten bakken tot de taart een mooie lichtbruine kleur heeft gekregen.
Ondertussen het eiwit stijf kloppen met wat citroensap en daarbij steeds een gedeelte van de overgebleven 100 gram suiker mee kloppen tot de suiker is opgelost en het eiwit stijf is.
Taart uit de oven halen.
Eiwit over de pruimen verdelen (0,5 cm van de rand blijven !) en op zelfde oventemperatuur op dezelfde plek in de oven nog 15 minuten verder bakken.
Taart van de rand losmaken.
Taart verder in de vorm laten afkoelen op een rooster.
Eventueel met poedersuiker bestuiven.



Bron

Uit LECKER 32/2009 5

Serveertip

Lekker bij koffie en thee.
Je kunt de taart heel goed een dag tevoren maken.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten