Chocolade kerstkoekjes

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-10-2019
  • Chocolade kerstkoekjes

    Chocolade kerstkoekjes

    Chocolade kerstkoekjes

  • Chocolade kerstkoekjes

    Chocolade kerstkoekjes

    Chocolade kerstkoekjes

In de kerstperiode zijn er altijd heerlijke chocolade kerstkoekjes verkrijgbaar die ik graag zelf eens wilde maken! Om te beginnen maken we zandkoekjes, die we in gesmolten pure chocolade dippen en versieren met decoratie naar keuze. Je kunt ook melk of witte chocolade gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 gr bloem
150 gr boter
150 gr kristalsuiker
Snuf zout
1 tl vanille extract
2 eieren
150 gr chocolade (puur, wit of melk)
Decoratie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat, bakpapier, kwastje, beslagkom, folie

Bereidingswijze

1. Pak een beslagkom en voeg de 250 gr bloem, 150 gr boter, 150 gr kristalsuiker, snuf zout, 1 ei en 1 tl vanille extract samen in een kom.
2. Kneed tot een deegbal, verpak het deeg in plasticfolie en laat min. 1 uur in de koelkast rusten.
3. Verwarm de oven vast voor op 175 graden.
4. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een plak van ongeveer 5 mm. Steek er met een koekjesvorm koekjes uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd er wel voldoende ruimte tussen, de koekjes lopen nog iets uit.
5. Klop een ei los en bestrijk de koekjes hiermee.
6. Bak de koekjes in 15-20 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
7. Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie.
8. Dip de koekjes met de bovenkant in de chocolade of drizzle er chocolade overheen.

Serveertip

Versier de koekjes met leuke decoratie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten