1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tulband
  5. Basisrecept tulband

Basisrecept tulband

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-10-2019

Ingrediënten 10 personen


250 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
250 gr roomboter op kamertermpatuur
250 gr witte basterdsuiker
5 ei

Bloem
Poedersuiker


Verder heb je nodig


Tulband vorm, mixer, spatel

Tulband
Tulband

Het basisrecept voor een tulband is altijd handig om in huis te hebben. Met dit basisrecept kun je namelijk alle kanten op. Je kunt er fruit, chocolade of noten aan toevoegen. Wil je nou een echte kerst tulband maken? Voeg er rozijnen, krenten en sukade aan toe.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Warm de oven vast voor op 175 graden.
2. Pak een beslagkom en klop 250 gr roomboter samen met 250 gr witte basterdsuiker tot een luchtig mengsel.
3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe tot de eieren volledig zijn opgenomen.
4. Voeg als laatst 250 gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd) toe aan je beslag. Spatel dit door het beslag heen om het beslag luchtig te houden.
5. Vet je bakvorm in met roomboter en bestrooi met lichtjes met bloem.
6. Verdeel je beslag over de tulbandvorm en bak de tulband in 60 minuten af.
7. Test goed of je tulband klaar is met een satéprikker. Als de satéprikker er schoon uitkomt in je tulband klaar. Verleng anders je baktijd met 5 minuten.

Tags, , ,

Serveertip

Tip: serveer je tulband met poedersuiker of een icing.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top