1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Quiche van Gerookte Zalm en Aardappeldeeg

Quiche van Gerookte Zalm en Aardappeldeeg

Door: hildameisters

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-10-2019

Ingrediënten 2 personen


Deeg:
90 gr. kruimige aardappelen, in blokjes
180 gr. bloem
90 gr. koude boter in blokjes
1 ei losgeklopt
1 tl kouid water.
Voor de vulling:
100 gr. (verse) zalm zonder huid.
50 gr. gerookte zalm
1/2 broccoli
125 gr. mascarpone
2 eieren
1 el verse gehakte dille
nootmuskaat
peper en zout
1 el kappertjes, fijngehakt
naar keuze geraspte Parmezaanse kaas
3 el Parmezaanse kaas en 3 el paneermeel


Verder heb je nodig


Vlaaivorm 20cm (liefst met losse bodem)
passe vite of aardappelknijper
deegrol

Quiche van Gerookte Zalm en Aardappeldeeg
Quiche van Gerookte Zalm en Aardappeldeeg

We hebben deze taart gemaakt tijdens een bakworkshop in Belgie. Hij is heerlijk en daarom wil ik hem graag met jullie delen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in licht gezouten water in ca. 15 minuten gaar. Neem wat meer aardappelen omdat je voor dit recept 90 gr. gepureerde aardappelen nodig hebt en je wat volume verliest bij het pureren.Giet de aardappelen af en doe ze weer in de pan om uit te dampen. Pureer de aardappelen tot een gladde massa en zet weg om af te koelen. Neem hiervoor geen aardappestamper omdat je dan stukjes aardappel in je deeg krijgt en dat is niet de bedoeling.
Wrijf de boter door de bloem tot u een kruimelig deeg heeft. Roer het ei en de gepureerde aardappelen erdoor. Kneed tot een soepel deeg en voeg evt. koud water toe.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de bodem van de vlaaiplaat ermee.. Zet 1 uur in de koelkast. Snij de zalm in blokjes, verdeel de broccoliroosjes en blancheer diie 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
Klop de eieren los, vermeng ze met de mascarpone, kappertjes, de dille en evt. een beetje Parmezaanse kaas. Kruid met een snufje nootmuscaat, peper en zout.
Haal het bakblik uit de koelkast, rol de rand af met een deegrol en prikr met een vork licht gaatjes in de bodem (niet helemaal door het deeg) en bestooi deze met een mengsel van paneermeel en Parmezaanse kaas (Om het vocht op te vangen, zodat de bodem mooi gaar bakt).
Verwarm de oven voor op 200 graden C.boven en onderwarmte. Schuit een bakplaat in de oven om hem voor te verwarmen. Schik de broccoli en de zalm op de deegbodem (leg de zalm onder en dan de broccoi). Schep er het kaas-eimengsel bij.
Bestrijk de rand van de quiche met eidooier en zet de oven terug naar 160 graden C. Bak de quiche in 25 to 30 minuten af.

Tags, , , , ,

Serveertip

Variatie: Van dubbele hoeveelheid kan ook 1 grote taart gemaakt worden in een vlaaivorm van 23 cm. Verleng de baktijd naar 35 tot 45 minuten.

Houd u van pittig, strooi dan wat geraspte Parmezaanse kaas over de quiche voordat u hem bakt.

Als je geen verse zalm hebt, maar wel uit de diepvies, kook hem dan eerst voor in koud water tot hij gaar is. Laat hem dan afkoelen en verdeel in stukjes.

Bron

Bakworkshop Belgie



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hildameisters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top