1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Vega Chili Nachos

Vega Chili Nachos

Door: arvey

  • Mexicaans, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-10-2019

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten tortillachips:
200 g volkorenmeel
125 ml water
snufje zout
el olijfolie
paprikapoeder

Ingrediënten chili:
Olijfolie
4 tomaten
1 groene paprika
1 rode paprika
2 uien
4 teentjes knoflook
2 jalapeñopepers
1 el tomatenpuree
½ tl komijn
½ tl oregano
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen korianderzaad
½ tl kaneel
Mespunt cayennepeper
225 gr bruine bonen
225 gr kidneybonen
150 gr mais
150 gr geraspte kaas
Verse koriander

Ingrediënten guacamole:
2 rijpe avocado's
1 tomaat
1 kleine rode ui
Sap van een halve limoen
Peper uit de molen
2 tenen knoflook
El zure room



Dit recept is bedacht naar aanleiding van een receptenwedstrijd, waarbij de schijf van vijf centraal stond. De totale schijf is aanwezig in dit gerecht. Hoe gezond toch heel lekker kan zijn!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Nachos
Meng in een mengkom het meel, water, zout en olijfolie en roer tot een gelijkmatig deeg. Kneed het deeg met de hand goed door en vorm een bol. Leg deze terug in de kom. Dek de kom af met plasticfolie of een natte keukendoek en laat het deeg 30 minuten rusten bij kamertemperatuur. Kneed het deeg nogmaals goed door en verdeel het in 6 gelijke balletjes. Rol de deegballetjes uit met de deegroller tot ze zo dun zijn als pannenkoeken. Bak de tortilla's één voor één in een hete koekenpan zonder toegevoegde olie of boter (er zit voldoende olijfolie in het deeg), één minuut per kant. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Snijd de tortilla's in punten. Verdeel de tortillapunten over een met papier beklede bakplaat. Besprenkel het geheel met wat olijfolie, een klein beetje zout en paprikapoeder. Bak de chips in 10 tot 12 minuten goudbruin.

Chili
Kruis de tomaten op de bodem in en dompel ze 10 seconden in een pan met kokend water. Haal ze uit de pan, laat ze schrikken in een bak met ijswater (of onder koud stromend water) en haal het velletje eraf. Snijd ze in kleine blokjes. Snijd de groene paprika in heel kleine blokjes. Snipper 1 ui heel fijn. Pers 3 teentjes knoflook en snijd 1 jalapeño heel fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Fruit de ui, de knoflook, paprika en jalapeño een paar minuten aan en voeg de tomaten toe. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen met het deksel op de pan tot de tomaten gaar zijn en je een mooie tomatensaus hebt.

Fruit in een hapjespan de andere fijngesnipperde ui, het laatste geperste teentje knoflook en de overgebleven fijngesneden jalapeño aan in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg dan de rode paprika (fijngesneden), bonen, mais en je verse tomatensaus toe. Laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen.

Guacamole
Snijd de avocado's in de lengte door. Verwijder de pit en lepel de avocado's uit. Snipper de ui, ontvel en ontpit de tomaat en snijd deze in kleine blokjes. Pers de knoflook.

Prak met een vork het vruchtvlees van de avocado's, knoflook, ui en de tomaat met de zure room en het limoensap. Je kunt ook de staafmixer gebruiken als je liever een gladdere guacamole hebt. Hou in dat geval 1/3 van de ui en de helft van de tomaat achter, en roer die apart door de gladde guacamole, zodat je toch een kleine bite overhoudt. Breng op smaak met verse peper uit de molen.

Chili Nachos
Verwarm de over voor op 200 graden. Leg in een ovenschaal of op een vuurvast bord de helft van de tortillachips. Schep hier de helft van de chili overheen en bestrooi met ¼ van de kaas. Leg hierop de rest van de nachochips, bedek met de rest van de chili en de rest van de kaas. Bak de chili nachos 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de schotel vlak voor het opdienen met verse koriander.

Serveer de chili nachos met de guacamole.

Tags, , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arvey
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top