Babi pangang
- Chinees, Bijgerecht
- 20-30 min.
De Ajam tjampoer er los bij serveren vind ik lekker.
Ingrediënten 6 personen
500 gr. schouderkarbonade (zonder bot)500 gr. filelapjes
2 blikjes tomatenpuree
10 el zoete chilisaus
2 el rietsuiker
2 stengels bosui
1/2 ui
2 tl sambal oelek
1 tl gehakte knoflookpuree
1 tl uienpoeder
1tl gemberpoeder
2 tl geconcentreerde citroensap
50 ml groentebouillon
1 grote pot ajam tjampoer
Bereidingswijze
Beetje olie onderin de slowcooker.
Vlees snijden,/knippen in reepjes en in de slowcooker doen.
Bosui en ui klein snijden en samen met alle kruiden in de pot doen.
Goed omscheppen en 5 uur op low.
Maïzena toevoegen om de saus wat dikker te maken en nog een half uurtje op low.
net voor het opscheppen de pot ajam tjampoer laten uitlekken en in de slowcooker doen en goed omscheppen.
Bron
Debie Heijmans