1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Rodekoolsla met honingdressing

Rodekoolsla met honingdressing

Door: marcdepester

  • Vegetarisch, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-10-2019

Ingrediënten 4 personen


1/2 rodekool (in reepjes)
2 appelen (in blokjes)
2 peren (in partjes)
50 g walnoten (grof gehakt)
200 ml Griekse yoghurt
1/2 citroen (sap)
4 el ciderazijn
1 el honing
2 el verse bieslook (gesnipperd)
peper
zout


Rodekoolsla met honingdressing
Rodekoolsla met honingdressing

Overheerlijke salade van rode kool, met Griekse yoghurt, peer, appel, ciderazijn en walnoten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
-Snij de kool in reepjes en blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water. Vermeng ze met de ciderazijn. Laat afkoelen.
-Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.
-Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in fijne partjes.
-Besprenkel het fruit met citroensap zodat het niet verkleurt.
-Hak de walnoten.

- Klop de yoghurt op met de honing en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de appelen en de peren bij de kool. Vermeng met een paar eetlepels van de yoghurt.
-Werk af met de grof gehakte walnoten.
-Serveer de rest van de dressing er apart bij.

Tags

Bron

Libelle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top