1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Rodekoolsla met honingdressing

Rodekoolsla met honingdressing

  • Vegetarisch, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-10-2019

Ingrediënten 4 personen


1/2 rodekool (in reepjes)
2 appelen (in blokjes)
2 peren (in partjes)
50 g walnoten (grof gehakt)
200 ml Griekse yoghurt
1/2 citroen (sap)
4 el ciderazijn
1 el honing
2 el verse bieslook (gesnipperd)
peper
zout


Rodekoolsla met honingdressing
Rodekoolsla met honingdressing

Overheerlijke salade van rode kool, met Griekse yoghurt, peer, appel, ciderazijn en walnoten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
-Snij de kool in reepjes en blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water. Vermeng ze met de ciderazijn. Laat afkoelen.
-Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.
-Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in fijne partjes.
-Besprenkel het fruit met citroensap zodat het niet verkleurt.
-Hak de walnoten.

- Klop de yoghurt op met de honing en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de appelen en de peren bij de kool. Vermeng met een paar eetlepels van de yoghurt.
-Werk af met de grof gehakte walnoten.
-Serveer de rest van de dressing er apart bij.

Tags

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top