Nasi goreng

  • Chinees, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Nasi goreng

    Nasi goreng

    Nasi goreng

Nasi Goreng zoals bij de Chinees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ongeveer 350-400 gram gekookte en afgekoelde witte rijst (ik koos voor basmati rijst
2 (kippen) bouillon blokjes ( ik gebruikte kip bouillon blokjes van Knorr)
Een bosje lente ui
1 sjalot
150-200 gram plakjes schouderham
Peper/zout naar smaak
Optioneel: knoflookpoeder en lemon peper
5 eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het is belangrijk dat je bij dit recept de rijst al van te voren hebt gekookt (kan ook een dag van te voren). Deze moet afgekoeld zijn voordat je de rijst gaat bakken.

De rijst kook je in water met 1 bouillon blokje. Het andere blokje bewaar je voor later.

Verhit wat (wok)olie in de wok en bak de eieren als scrambled eggs.

Voeg nu ook een fijn gesneden sjalotje, de fijn gesneden lente ui en de in plakjes gesneden schouderham toe, bak dit even lekker mee.

Verkruimel het andere bouillon blokje in de wok en roer dit goed door de ui/ham/ei.

Voeg nu ook de rijst toe en bak deze ook mee totdat de rijst weer volledig goed op temperatuur is.

Breng de nasi op smaak met wat peper en zout indien gewenst. Ik voegde ook nog een theelepel knoflookpoeder en een theelepel lemon peper toe. Ik heb dit als optioneel tussen de ingrediënten gezet omdat smaken verschillen, belangrijk is om de nasi te proeven en naar eigen inzicht op smaak te brengen.

In ieder geval heb je nu een heerlijk bord nasi goreng zoals bij de chinees! En ik denk nog lekkerder!

Bron

Ashley Willems

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

miekemaria avatar
miekemaria

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten