Nasi goreng
- Chinees, Bijgerecht
- 10-20 min.
Nasi Goreng zoals bij de Chinees
Ingrediënten 4 personen
Ongeveer 350-400 gram gekookte en afgekoelde witte rijst (ik koos voor basmati rijst2 (kippen) bouillon blokjes ( ik gebruikte kip bouillon blokjes van Knorr)
Een bosje lente ui
1 sjalot
150-200 gram plakjes schouderham
Peper/zout naar smaak
Optioneel: knoflookpoeder en lemon peper
5 eieren
Bereidingswijze
Het is belangrijk dat je bij dit recept de rijst al van te voren hebt gekookt (kan ook een dag van te voren). Deze moet afgekoeld zijn voordat je de rijst gaat bakken.
De rijst kook je in water met 1 bouillon blokje. Het andere blokje bewaar je voor later.
Verhit wat (wok)olie in de wok en bak de eieren als scrambled eggs.
Voeg nu ook een fijn gesneden sjalotje, de fijn gesneden lente ui en de in plakjes gesneden schouderham toe, bak dit even lekker mee.
Verkruimel het andere bouillon blokje in de wok en roer dit goed door de ui/ham/ei.
Voeg nu ook de rijst toe en bak deze ook mee totdat de rijst weer volledig goed op temperatuur is.
Breng de nasi op smaak met wat peper en zout indien gewenst. Ik voegde ook nog een theelepel knoflookpoeder en een theelepel lemon peper toe. Ik heb dit als optioneel tussen de ingrediënten gezet omdat smaken verschillen, belangrijk is om de nasi te proeven en naar eigen inzicht op smaak te brengen.
In ieder geval heb je nu een heerlijk bord nasi goreng zoals bij de chinees! En ik denk nog lekkerder!
Bron
Ashley Willems