1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Stoofvlees
  6. Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool.....

Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool.....

Door: Keukensloofje47

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-10-2019

Ingrediënten 2 personen


500 gr vastkokende aardappelen
1/2 bouillonblokje groente ( minder zout)
2 kleine goudrenetten geschild , uitgeboord in plakken van ruim 1 cm
1/2 el kaneel
25 gr roomboter
25 ml melk + 25 ml kookroom
versgeraspte nootmuskaat ( snufje) peper naar smaak.
paneermeel
potje rode kool van Hak uitgelekt. ( of je eigen vers gemaakte)


Verder heb je nodig


Ovenschoteltjes, pureestamper, pan, bakpan, appelboor en, snijplank en mes

Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool.....
Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool.....
Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool.....

Ingrediënten

Ingrediënten
Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool.....

Appels uitgeboord, in plakken en met kaneel bestrooid.

Appels uitgeboord, in plakken en met kaneel bestrooid.
Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool.....

Appels 2 minuten in klontje boter bakken ....

Appels 2 minuten in klontje boter bakken ....
Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool.....

Laagjes maken, eerst het stoofvlees

Laagjes maken, eerst het stoofvlees
Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool.....

Dan een laagje puree

Dan een laagje puree
Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool.....

Dan een laag rode kool met daarop de appels.

Dan een laag rode kool met daarop de appels.
Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool.....

Eindig met puree, paneermeel en wat boter. Klaar voor de oven.....

Eindig met puree, paneermeel en wat boter. Klaar voor de oven.....

Dank zij Proef het Zuiden voor het idee creëerde ik deze comfort food jachtschotel met https://www.smulweb.nl/recepten/1474093/Proef-het-zuiden-met-gents-stoofvlees-voor-in-de-jachtschotel
 dit stoofvlees op de bodem van het ovenschoteltje. In plaats van de rode kool apart bij de jachtschotel te serveren , verstopte ik de rode kool ín het schoteltje. Laag vlees, laag puree, laag rode kool, laag appels  en als laatste de puree bestrooid met paneermeel en een swirl vloeibare boter.
Was extra smullen met tutti frutti op mijn manier ernaast.....

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze gaar in het halve bouillonblokje. Giet de aardappelen af, laat even uitdampen en stamp er met de melk, room, boter, wat peper en nootmuskaat een smeuïge puree van. Zet apart

Boor de appels uit, schil ze en snij ze in dikke plakken en bestrooi ze aan beide kanten met kaneelpoeder. Smelt een klein klontje roomboter in een anti aanbak pan en bak de appelplakken 2 minuten per kant.
Zet ook deze apart.

Alles staat nu klaar om de ovenschoteltjes in laagjes te vullen.

1 Laagje stoofvlees
2 Laagje puree
3 Laagje rode kool
4 Laagje appels
5 Laagje puree met paneermeel en een swirl vloeibare boter.

Dan voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top