1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coq au vin blanc

Coq au vin blanc

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-10-2019

Ingrediënten 4 personen


* 4 kippenpoten
* 50 g boter
* 1 el olijfolie
* 6 sjalotten
* 125 g ontbijtspek
* 4 tenen knoflook
* 2 winterpenen
* 2 selderij stengels
* 400 g krieltjes
* 500 ml witte wijn
* 250 ml slagroom
* 3 takjes dragon



  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de kip met peper en zout. Smelt

de boter en de olijfolie in een pan met

zware bodem. Bak hierin de stukken kip

om en om bruin. Haal uit de pan en houd

apart. Voeg de sjalotten en het ontbijtspek

toe aan het overgebleven bakvet. Bak tot

de sjalotten bruin worden en het spek is

uitgebakken. Voeg de knoflook toe en bak

nog 20 sec. Haal alles uit de pan en leg bij

de kip. Voeg de groenten en krieltjes toe

aan het overgebleven bakvet en bak 5 min.

Doe nu de kip, sjalotten en spek weer

in de pan bij de groenten en krieltjes.

Schenk de wijn erbij en breng aan de kook.

Draai het vuur laag en doe de deksel op

de pan. Laat ca. 15 min. zachtjes garen.

Schenk de room erbij en laat zonder deksel

ca. 10 min. zachtjes inkoken. Voeg de

dragon toe. Serveer eventueel met rijst.

Bron

Gal Proef



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leppinkj


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leppinkj
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top