1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Ultieme chocolade Kersttaart

Ultieme chocolade Kersttaart

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-10-2019

Ingrediënten 12 personen


Ingrediënten chocoladecake
200 gr roomboter
50 gr cacaopoeder
150 gr pure chocolade
200 ml karnemelk
450 gr bloem
4 eieren
400 ml kokend water
1 tl vanille extract
1 tl baksoda
1 tl zout
500 gr lichtbruine suiker

Ingrediënten mokka-botercrème
500 gr roomboter
300 gr mascarpone
400 gr poedersuiker, gezeefd
100 ml espresso

Ingrediënten dulche de leche:
1 blikje gecondenseerde melk

Ingrediënten pure chocolade ganache
150 gr pure chocolade
100 gr slagroom


Verder heb je nodig


Beslagkommen, mixer, pan, spatel, steelpan, 3x bakvorm 20 cm


Ultieme chocolade Kersttaart
Ultieme chocolade Kersttaart

Met dit recept maak je de ultieme chocolade Kersttaart. Een echte showstopper tijdens de feestdagen. Deze drielaagse taart vul je met dulche de leche en mokka-botercrème. Maakt de taart af met een pure chocolade drip en decoreer met leuke versieringen. Daar kun je mee aan komen tijdens de kerstdagen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Van tevoren:
1. Kook de gecondenseerde melk 3 uur in een pannetje en draai het blikje af en toe. De gecondenseerde melk dikt hierdoor in en wordt dulche de leche die je direct kunt gebruiken.

2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
3. Smelt 150 gr pure chocolade samen met 200 gr roomboter au bain-marie in een pannetje.
4. Meng ondertussen 400 ml kokende water met 50 gr cacaopoeder. Zet dit even aan de kant.
5. Zeef 450 gr bloem in een nieuwe beslagkom en meng met 1 tl baking soda en 1 tl zout.
6. Mix 4 eieren met 500 gr lichtbruine basterdsuiker in een nieuwe beslagkom, voeg vervolgens 1 tl vanille extract en 200 ml karnemelk toe.
7. Voeg de gesmolten chocolade en boter aan het ei-suiker mengsel toe in de mixer.
8. Voeg daarna in delen het bloemmengsel en het cacaomengsel toe tot het volledig is opgenomen, maar mix het niet te lang.
9. Vet je bakvormen in met boter of bakspray en verdeel het beslag over 3 vormen. Bak de cakes in ong. 35-40 minuten gaar. Laat de cakes afkoelen op het rooster voor gebruik.
10. Maak ondertussen de mokka botercrème. Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn!
11. Mix 500 gr roomboter met 300 gr mascarpone in 5 minuten tot een luchtige crème.
12. Voeg 100 ml espresso tot het volledig is opgenomen.
13. Voeg in delen de 400 gr poedersuiker toe tot het helemaal is opgenomen.
14. Je kunt de botercrème meteen gebruiken, bewaar tot gebruik even in de koelkast.
15. Nu gaan we de taart in elkaar zetten. Pak een chocoladecake en leg op een bord of taartplateau.
16. Smeer een laag dulche de leche over de chocoladecake naar eigen smaak.
17. Verdeel je botercrème in 4 delen. Smeer 1 deel over de dulche de leche.
18. Leg een nieuwe cakelaag op de botercrème en herhaal de stappen. Smeer een laag dulche de leche over de chocolade cake en een deel botercrème over de dulche de leche.
19. Leg de derde cakelaag bovenop en smeer de cake af met 2 delen botercrème.
20. Smelt de pure chocolade samen met de slagroom in een pannetje en laat afkoelen tot het wat indikt. Maak een drip bovenop de cake.
21. Maak de taart af met toefjes botercrème en andere versieringen zoals snoepjes, chocolaatjes, een taarttopper of taartdecoratie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top