1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Gingerbread kerstcupcakes met roomkaasfrosting

Gingerbread kerstcupcakes met roomkaasfrosting

Door: byrebeccarachel

  • Amerikaans, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-10-2019

Ingrediënten 12 personen


Gingerbread cupcakes:
120 gr roomboter, op kamertemperatuur
100 gr bruine basterdsuiker
1 ei
125 ml melk
150 gr keukenstroop
1 tl vanille extract
175 gr bloem
½ tl bakpoeder
½ tl baking soda
½ tl zout
3 tl koek- en speculaaskruiden

Roomkaas frosting:
200 gr roomkaas
75 gr roomboter (kamertemperatuur)
100 gr poedersuiker
1 tl kaneel

Topping:
Karamel dessertsaus


Verder heb je nodig


Mixer, muffinbakvorm, cupcakevormpjes, spuitzak met spuitmondje, beslagkom

Gingerbread kerstcupcakes met roomkaasfrosting
Gingerbread kerstcupcakes met roomkaasfrosting

Gingerbread cupcakes met roomkaasfrosting, Amerikaanser kan het niet. In Amerika is Kerst niet compleet zonder gingerbread cookies, en deze cupcakes zijn daarop gebaseerd. In Nederland kennen we de koek- en speculaaskruiden, die zijn perfect te gebruiken in deze kerstcupcakes. Serveer de cupcakes met een roomkaasfrosting, karamel saus en leuke decoratie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Mix 120 gr roomboter met 100 gr bruine basterdsuiker tot een romig mengsel.
3. Voeg 1 ei toe en mix tot het volledig is opgenomen.
4. Voeg 125 ml melk, 150 gr keukenstroop en 1 tl vanille extract toe en mix tot een beslag. Het zal geen glad beslag worden maar dat is niet erg.
5. Pak een beslagkom en voeg 175 gr bloem, ½ tl bakpoeder, ½ tl baking soda en 3 tl koek- en speculaaskruiden toe.
6. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten met de mixer tot het net is opgenomen.
7. Pak een muffinbakvorm en vul met papieren cupcakevormpjes.
8. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten af.
9. Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je de frosting erop spuit.
10. Maak ondertussen de roomkaas frosting.
11. Mix 75 gr roomboter met 200 gr roomkaas tot een romig beslag.
12. Voeg in delen 100 gr poedersuiker en 1 tl kaneel toe. Je roomkaas frosting is klaar!
13. Spuit de roomkaas frosting op de afgekoelde cupcakes en maak af met karamelsaus.
14. Serveer de cupcakes met leuke Kerstdecoraties.

Tags, , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top