1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pannenkoeken
  5. Pannenkoeken met kaas

Pannenkoeken met kaas

Door: Smulweb

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-10-2019

Ingrediënten 4 personen


250 g bloem
½ tl zout
2 middelgrote eieren
500 ml volle melk
50 g roomboter
8 plakken kaas


Verder heb je nodig


Mengkom, garde/mixer, koekenpan of pannenkoekenpan, opscheplepel, spatel

Pannenkoeken met kaas
Pannenkoeken met kaas

Zoete pannenkoeken met smeuige, ziltige kaas. Volgens ons is dit een van de beste combinaties. Op elk moment van de dag is dit recept een uitkomst. Op een brakke zondag, als avondeten op een drukke doordeweekse dag of als een heerlijke lunch! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe de bloem en het zout in een grote kom
2. Voeg de eieren en melk toe
3. Mix tot een glad beslag
4. Verhit de koekenpan op hoog vuur
5. Smelt een klont roomboter in de koekenpan
6. Giet een halve opscheplepel van het pannenkoekenbeslag in de warme koekenpan. Maak meteen een draaiende beweging met de pan zodat het beslag zich mooi verdeeld over de bodem van de pan.
7. Bak tot de bovenkant droog is
8. Draai de pannenkoek om met de spatel.
9. Leg een plak kaas op de bovenkant en bak ongeveer 1 minuut door of tot de kaas goed gesmolten is.
10. Als pannenkoek aan beiden kanten gaar is, leg deze op een (warm) bord
11. Herhaal dit vanaf stap 5 tot het beslag op is.

Tags, ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top