Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel......

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel......

    Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel......

    Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel......

Dit stoofvlees sprak me wel aan in het bijzonder voor de bij behorende jachtschotel, die je dan met rode kool en tutti frutti erbij kunt serveren. Daags van te voren kun je het stoofvlees alvast bereiden . Er staan best veel vlees stoofgerechten op Smulweb, maar deze is dan toch weer nét  anders en bereid met Herfstbok als vocht. Heerlijk comfort food bij deze herfstachtige , regenachtige dagen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram doorregen runderlappen (in stukken) bestrooid met bloem, peper en zout
1 1/2 eetlepel bloem
50 gram boter
2 eetlepels zonnebloemolie
3 flinke uien (gesnipperd)
500 milliliter bockbier
3 kruidnagels
3 laurierblaadjes
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 1/5 eetlepel azijn
1 flinke snee bruinbrood of 1 snee volkorenbrood ( ik had zelf gebakken brood)
1 1/2 eetlepel grove mosterd( Limburgse)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 625,19 kcal
Koolhydraten 23,76 g
Eiwitten 41,64 g
Vetten 34,33 g
Benodigdheden
Stoofpan, snijplank en mes.

Bereidingswijze

Verhit de boter en de zonnebloemolie en bak hierin de vleesblokjes mooi lichtbruin. Voeg de uien toe en roerbak deze enkele minuten mee.

Verwarm ondertussen het bier op een zacht vuurtje en schenk het bij het rundvlees. Voeg kruidnagels, laurierblaadjes, suiker en azijn toe en stoof met het deksel op de pan zachtjes 1,5 uur.

Besmeer het brood met de mosterd en snij het in kleine blokjes. Schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur met het deksel op de pan.

Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes. Zie tip ***
Zie tip **

Bron

Proef het Zuiden, eigen aanpassing , tekst en foto's

Serveertip

*** Ik neem altijd een klein van schil ontdaan sjalotje en prik daar de kruidnagels in. Dit voorkomt veelal het zoeken naar de kruidnagels in je stoofje....

** Mocht je stoofje nog wat te dun zijn, bind dan met wat maïzena of stoof nog 20 minuten na zonder deksel op de pan.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Doorsturen

Home Recepten