1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Stoofvlees
  6. Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel......

Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel......

Door: Keukensloofje47

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-10-2019

Ingrediënten 4 personen


750 gram doorregen runderlappen (in stukken) bestrooid met bloem, peper en zout
1 1/2 eetlepel bloem
50 gram boter
2 eetlepels zonnebloemolie
3 flinke uien (gesnipperd)
500 milliliter bockbier
3 kruidnagels
3 laurierblaadjes
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 1/5 eetlepel azijn
1 flinke snee bruinbrood of 1 snee volkorenbrood ( ik had zelf gebakken brood)
1 1/2 eetlepel grove mosterd( Limburgse)


Verder heb je nodig


Stoofpan, snijplank en mes.

Proef Het Zuiden met Gents Stoofvlees voor in de Jachtschotel......

Gents Stoofvlees. Vanavond wordt dit verwerkt in de Jachtschotel.

Gents Stoofvlees. Vanavond wordt dit verwerkt in de Jachtschotel.

Dit stoofvlees sprak me wel aan in het bijzonder voor de bij behorende jachtschotel, die je dan met rode kool en tutti frutti erbij kunt serveren. Daags van te voren kun je het stoofvlees alvast bereiden . Er staan best veel vlees stoofgerechten op Smulweb, maar deze is dan toch weer nét  anders en bereid met Herfstbok als vocht. Heerlijk comfort food bij deze herfstachtige , regenachtige dagen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter en de zonnebloemolie en bak hierin de vleesblokjes mooi lichtbruin. Voeg de uien toe en roerbak deze enkele minuten mee.

Verwarm ondertussen het bier op een zacht vuurtje en schenk het bij het rundvlees. Voeg kruidnagels, laurierblaadjes, suiker en azijn toe en stoof met het deksel op de pan zachtjes 1,5 uur.

Besmeer het brood met de mosterd en snij het in kleine blokjes. Schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur met het deksel op de pan.

Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes. Zie tip ***
Zie tip **

Tags,

Serveertip

*** Ik neem altijd een klein van schil ontdaan sjalotje en prik daar de kruidnagels in. Dit voorkomt veelal het zoeken naar de kruidnagels in je stoofje....

** Mocht je stoofje nog wat te dun zijn, bind dan met wat maïzena of stoof nog 20 minuten na zonder deksel op de pan.

Bron

Proef het Zuiden, eigen aanpassing , tekst en foto's



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top