1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.

Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.

Door: Keukensloofje47

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-09-2019

Ingrediënten 2 personen


Kruimige aardappelen geschild in totaal 400 gram
400 gr bloemkool in roosjes
1 groente bouillonblokje met minder zout
1 rode peper zonder zaad en lijst in halve ringen gesneden
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
5 groene of zwarte olijven gehalveerd
1 bos uitje in ringetjes.
1 kipfilet in dunne reepjes gesneden
2 el olie
1 el vloeibare boter
paprika poeder en peper
tijm naar smaak


Verder heb je nodig


Snijplank , mes, pan, kookpan, puree stamper

Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.
Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.
Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.
Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.
Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.
Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.
Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.
Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.
Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.
Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.
Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.
Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.
Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.
Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.
Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.
Franse stamppot met bloemkool, olijven en kip.


 Waarom dit gerecht de titel :  "  Franse  stamppot  " verdient  is voor mij een beetje een raadsel. Ik kan er nog niet echt zoveel Frans aan ontdekken. Ach lekker was het wel het dat is de hoofdzaak toch?
Dit recept komt van het Voedingscentrum en heeft een Kcaloriewaarde van 520 . Bovendien is bloemkool deze tijd een seizoensgroente.
Een gerecht met weinig zout, zonder melk en ei , goed bij verhoogd cholestorol en vrij van gluten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen 15 minuten in water met het bouillonblokje. Voeg dan de bloemkool roosjes toe en kook dan alles samen gaar.

Bak ondertussen de knoflook en de ui circa 3 minuten zacht en voeg de rode peper toe.
Bestrooi de kipfiletreepjes met peper en paprikapoeder( eventueel wat zout) en bak ze bruin en gaar in circa 5 minuten.

Giet de aardappelen en bloemkool af, maar vang 100 ml kookvocht op.
Stamp de aardappel en bloemkool tot een grove stamppot , roer er het uitjesmengsel door samen met de olijven en de bosui ringetjes en breng op smaak met wat tijm. Gebruik wat bouillon om de stamppot eventueel smeuïger te maken.

Verdeel de stamppot over 2 borden en leg er de kipreepje boven op.

Tags, , ,

Bron

Voedingscentrum, maar eigen tekst en foto's en recept iets aangepast



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top