1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pannenkoeken
  5. Havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken

Door: Smulweb

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-09-2019

Ingrediënten 4 personen


100 g havermout
½ tl zout
3 middelgrote eieren
200 ml (amandel)melk
2 el zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Mengkom, staafmixer, koekenpan of pannenkoekenpan, opscheplepel, spatel

Havermout pannenkoeken
Havermout pannenkoeken

Eet deze havermout pannenkoeken als ontbijt of als brunch. In havermout zitten lekker veel vezels, ideaal om je dag mee op te starten! En met deze pannenkoekjes houd je het makkelijk vol tot de lunch. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe de havermout met het zout, de eieren en de (amandel)melk in een mengkom.
2. Blender tot een glad beslag met de staafmixer.
3. Verhit de koekenpan op hoog vuur.
4. Laat de zonnebloemolie in de koekenpan warm worden.
5. Giet een halve opscheplepel van het pannenkoekenbeslag in de warme koekenpan. Maak meteen een draaiende beweging met de pan zodat het beslag zich mooi verdeeld over de bodem van de pan.
6. Bak tot de bovenkant droog is
7. Draai de pannenkoek om met de spatel en bak nog ongeveer 1 minuut door
8. Als pannenkoek aan beiden kanten gaar is, leg deze op een (warm) bord
9. Herhaal dit vanaf stap 5 tot het beslag op is.

Tags



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top