
100 g havermout
½ tl zout
3 middelgrote eieren
200 ml (amandel)melk
2 el zonnebloemolie
Mengkom, staafmixer, koekenpan of pannenkoekenpan, opscheplepel, spatel
Eet deze havermout pannenkoeken als ontbijt of als brunch. In havermout zitten lekker veel vezels, ideaal om je dag mee op te starten! En met deze pannenkoekjes houd je het makkelijk vol tot de lunch.
1. Doe de havermout met het zout, de eieren en de (amandel)melk in een mengkom.
2. Blender tot een glad beslag met de staafmixer.
3. Verhit de koekenpan op hoog vuur.
4. Laat de zonnebloemolie in de koekenpan warm worden.
5. Giet een halve opscheplepel van het pannenkoekenbeslag in de warme koekenpan. Maak meteen een draaiende beweging met de pan zodat het beslag zich mooi verdeeld over de bodem van de pan.
6. Bak tot de bovenkant droog is
7. Draai de pannenkoek om met de spatel en bak nog ongeveer 1 minuut door
8. Als pannenkoek aan beiden kanten gaar is, leg deze op een (warm) bord
9. Herhaal dit vanaf stap 5 tot het beslag op is.