Boekweit pannenkoeken

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-09-2019
  • Boekweit pannenkoeken

    Boekweit pannenkoeken

    Boekweit pannenkoeken

  • Boekweit pannenkoeken

    Boekweit pannenkoeken

    Boekweit pannenkoeken

Op zoek naar een glutenvrije variant op de ouderwetse pannenkoek? Deze boekweit pannenkoeken zijn glutenvrij! Erg handig voor als je geen gluten eet of eters krijgt die geen gluten eten. Tip: deze pannenkoeken zijn ook een goed glutenvrij alternatief voor bijvoorbeeld cannelloni, lasagne bladen en tortilla wraps.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g boekweitmeel
½ tl zout
2 middelgrote eieren
500 ml volle melk
2 el roomboter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 384,53 kcal
Koolhydraten 46,95 g
Eiwitten 15,32 g
Vetten 14,61 g
Benodigdheden
Mengkom, garde/mixer, koekenpan of pannenkoekenpan, opscheplepel, spatel

Bereidingswijze

1. Doe de boekweitmeel en het zout in een grote kom
2. Voeg de eieren en melk toe
3. Mix tot een glad beslag
4. Verhit de koekenpan op hoog vuur
5. Smelt een klont roomboter in de koekenpan
6. Giet een halve opscheplepel van het pannenkoekenbeslag in de warme koekenpan. Maak meteen een draaiende beweging met de pan zodat het beslag zich mooi verdeeld over de bodem van de pan.
7. Bak tot de bovenkant droog is
8. Draai de pannenkoek om met de spatel en bak nog ongeveer 1 minuut door
9. Als pannenkoek aan beiden kanten gaar is, leg deze op een (warm) bord
10. Herhaal dit vanaf stap 5 tot het beslag op is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten