1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pannenkoeken
  5. Boekweit pannenkoeken

Boekweit pannenkoeken

Door: Smulweb

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-09-2019

Ingrediënten 4 personen


250 g boekweitmeel
½ tl zout
2 middelgrote eieren
500 ml volle melk
2 el roomboter


Verder heb je nodig


Mengkom, garde/mixer, koekenpan of pannenkoekenpan, opscheplepel, spatel

Boekweit pannenkoeken
Boekweit pannenkoeken
Boekweit pannenkoeken
Boekweit pannenkoeken

Op zoek naar een glutenvrije variant op de ouderwetse pannenkoek? Deze boekweit pannenkoeken zijn glutenvrij! Erg handig voor als je geen gluten eet of eters krijgt die geen gluten eten. Tip: deze pannenkoeken zijn ook een goed glutenvrij alternatief voor bijvoorbeeld cannelloni, lasagne bladen en tortilla wraps.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe de boekweitmeel en het zout in een grote kom
2. Voeg de eieren en melk toe
3. Mix tot een glad beslag
4. Verhit de koekenpan op hoog vuur
5. Smelt een klont roomboter in de koekenpan
6. Giet een halve opscheplepel van het pannenkoekenbeslag in de warme koekenpan. Maak meteen een draaiende beweging met de pan zodat het beslag zich mooi verdeeld over de bodem van de pan.
7. Bak tot de bovenkant droog is
8. Draai de pannenkoek om met de spatel en bak nog ongeveer 1 minuut door
9. Als pannenkoek aan beiden kanten gaar is, leg deze op een (warm) bord
10. Herhaal dit vanaf stap 5 tot het beslag op is.

Tags, , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top