Pannenkoeken met spek

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-09-2019
  • Pannenkoeken met spek

    Pannenkoeken met spek

    Pannenkoeken met spek

Naturel pannenkoeken zijn natuurlijk heerlijk maar wij zijn ook erg van van de traditionele pannenkoeken met spek. De combinatie van zoet en zout is heerlijk. Tip: serveer de pannenkoeken met spek met stroop. Dit maakt het contrast tussen zoet en zout nog groter. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g bloem
½ tl zout
2 middelgrote eieren
500 ml volle melk
2 el roomboter
24 plakken spek
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mengkom, garde/mixer, koekenpan of pannenkoekenpan, opscheplepel, spatel

Bereidingswijze

1. Doe de bloem en het zout in een grote kom
2. Voeg de eieren en melk toe
3. Mix tot een glad beslag
4. Verhit de koekenpan op hoog vuur
5. Smelt een klont roomboter in de koekenpan
6. Leg 3 plakken ontbijtspek in de pan en bak deze ongeveer 1 minuut. Draai ze vervolgens om.
7. Giet een halve opscheplepel van het pannenkoekenbeslag in de warme koekenpan bovenop het spek.
8. Maak meteen een draaiende beweging met de pan zodat het beslag zich mooi verdeeld over de bodem van de pan en om het spek heen.
9. Bak tot de bovenkant droog is.
10. Draai de pannenkoek om met de spatel en bak nog ongeveer 1 minuut door
11. Als pannenkoek aan beiden kanten gaar is, leg deze op een (war m) bord
12. Herhaal dit vanaf stap 5 tot het beslag op is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten