American Pancakes

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-09-2019
  • American Pancakes

    American Pancakes

    American Pancakes

American Pancakes zijn in Amerika een heel populair ontbijt. In Nederland zijn we ook groot fan van de American Pancakes. Ze zijn kleiner dan onze traditionele pannenkoeken. En door de toevoeging van baking powder worden de American Pancakes lekker luchtig. Eet ze met een klontje smeltende boter en maple syrup. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g zelfrijzend bakmeel
1 ½ tl baking powder
1 el lichte basterdsuiker
snuf zout
3 grote eieren
25 g roomboter
200 ml melk
2 el zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mengkom, garde/mixer, koekenpan of pannenkoekenpan, sauslepel, spatel

Bereidingswijze

1. Meng het zelfrijzend bakmeel met de baking powder, basterd suiker en zout in een mengkom. Breek hier de eieren in. En roer door met een garde.
2. Smelt de boter in een sauspannetje op laag vuur. Schenk de boter beetje voor beetje bij het beslag en blijf continue doorroeren met de garde.
3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk met de sauslepel het beslag in de pan. Maak pannenkoekjes van ongeveer 8 cm wijdt. Als het past in de pan kan je meerdere pannenkoekjes naast elkaar bakken. Let wel op dat ze niet in elkaar overlopen.
4. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 minuten tot er zich bubbeltjes vormen in het beslag. Keer ze dan om met de spatel en bak nog een minuut.
5. Herhaal dit tot het beslag op is. Serveer en garneer eventueel met maple syrup.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten