1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Varkensreepjes met herfstsaus en pompoenpuree

Varkensreepjes met herfstsaus en pompoenpuree

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-09-2019

Ingrediënten 4 personen


600 g varkensvlees, in reepjes
zwarte peper en zout
boter om in te bakken

Voor de saus:
1 wortel, geschild en in kleine blokjes gesneden
1 stuk koolrabi, geschild en in kleine blokjes gesneden
1 stuk knolselder, geschild en in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel gele mosterdzaadjes
1 eetlepel bruine mosterdzaadjes
1 takje tijm
1 eetlepel bladpeterselie, fijngesneden
1 klein stukje gember, fijngesneden
2,5 dl verse wortelsap
3 à 4 eetlepel sinaasappelsap
2 eetlepel boter
zwarte peper en zout

Voor de pompoenpuree:
1 kleine harde pompoen (potimaron), ontpit en in stukjes gesneden
olijfolie
geroosterde pompoenpitjes
zwarte peper en zout


Varkensreepjes met herfstsaus en pompoenpuree
Varkensreepjes met herfstsaus en pompoenpuree

Niet alleen lekker op Halloween....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de pompoenblokjes in ongezouten water gaar en laat uitlekken. Mix tot puree met een staafmixer. Voeg olijfolie naar smaak toe. Smaak af met peper en zout en meng met de geroosterde pompoenpitjes.
de saus :
-Kook de blokjes wortel, koolrabi en knolselder beetgaar in gezouten water.
-Kook het mosterdzaad 10 minuten in water.
-Meng de wortelgroenten met de mosterd, tijm en peterselie.
-Doe de gember met het wortelsap in een kookpot en laat alles inkoken tot ca. 1 dl.
-Smaak af met sinaasappelsap, boter, peper en zout.
- Giet door een zeef.
-Voeg de groenteblokjes toe aan de saus en houd warm.

-Kruid de varkensreepjes met peper en zout en bak ze kort aan.
-Serveer het vlees met pompoenpuree en herfstsaus.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top