1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pesto
  6. Roze pasta met pesto van rode biet

Roze pasta met pesto van rode biet

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-09-2019

Ingrediënten 4 personen


1 bokaal van 200 g rode biet in blokjes (130 g uitgelekt gewicht)
250 g spaghetti
40 g geraspte Parmezaanse kaas
4 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels fijngehakte munt
½ teentje knoflook
peper


Roze pasta met pesto van rode biet
Roze pasta met pesto van rode biet

Verras je gasten of tafelgenoten met een kleurrijk bord roze pasta met pesto van rode biet. Een lust voor het oog, en bovendien superlekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Laat de blokjes rode biet uitlekken en bewaar het sap.
-Rooster de pijnboompitten in een droge pan op een hoog vuur.
-Meng in een kom de geraspte Parmezaanse kaas, de geroosterde pijnboompitten, de olijfolie, de geperste knoflook, de blokjes rode biet en de munt. Breng op smaak met peper.
-Plet het mengsel met een vork of in een vijzel tot een pesto met een licht korrelige structuur. Voeg indien nodig een eetlepel water toe. Bewaar in de koelkast.
-Kook de pasta al dente in kokend water. Laat uitlekken en doe de pasta opnieuw in de pan en meng met het bietensap tot de pasta een felroze kleur heeft.
-Verdeel de pasta over 4 borden en schep er een grote lepel rode bietpesto en bietenblokjes over. Dien onmiddellijk op.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top