1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.....

Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-09-2019

Ingrediënten 2 personen


130 gr fusilli
1/2 kippenbouillonblokje( Maggi minder zout)
1 blikje gepelde tomaten
ruim 1 tl Provençaalse kruiden
gemalen peper naar smaak
1 sjalot gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
6 mooie plakjes Parma of Serranoham
1 bol mozzarella in plakjes
2 el grana padano
3 struikjes witlof gehalveerd
( eventueel een snufje zout)


Verder heb je nodig


Steelpannetje, pan, snijplak, mes, ovenschotel


Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.....
Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.....
Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.....
Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.....
Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.....

Witlof halveren, kern verwijderen en vastseken

Witlof halveren, kern verwijderen en vastseken
Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.....

Vijf minuten voorkoken in de bouillon

Vijf minuten voorkoken in de bouillon
Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.....

Tomaat klein snijden en uitje , knoflook en kruiden toevoegen

Tomaat klein snijden en uitje , knoflook en kruiden toevoegen
Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.....
Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.....
Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.....

Met Parmaham omwikkelen

Met Parmaham omwikkelen
Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.....
Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.....
Provençaals Pastaovenschoteltje met witlof in de hoofdrol.....

Afwerken met mozzarella en Pana Gradano en de oven in.

Afwerken met mozzarella en Pana Gradano en de oven in.

Na een zoektocht op het internet om wat inspiratie op te doen om witlof eens een geheel ander karakter te geven en om toch ook weer eens mijn vriend  de oven in te schakelen, kwam ik een recept tegen waar ik wel wat mee kon en zo ontstond dit eigen gemakkelijke gerecht. Fijn om alvast voor te bereiden , de keuken op te ruimen en de oven straks zijn werk te laten doen.
Wij vonden het een lekker , geslaagd gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Start met doorsnijden van de 3 witlof struikjes en verwijder de kern. Steek 1 of 2 prikkers door de witlof helften om te voorkomen dat ze los gaan tijdens het kookproces.

Kook de witlof 5 minuten voor in het halve kippenbouillonblokje , haal ze met een schuimspaan uit het kookvocht en laat ze uitlekken in een vergiet.


Kook de pasta in dit kooknat gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken.

Ondertussen heb je in 1 theelepeltje olie alvast het gesnipperde sjalotje en de knoflook circa 4 minuutjes aangebakken.

Vis de gepelde tomaten uit het blik en snij ze kleiner. Roer ze samen met de ui en knoflook , de Provençaalse
kruiden en wat gemalen peper en ( zout) door de fusilli en verdeel dit geheel over de ovenschaal ( tjes)

Inmiddels is het witlof voldoende uitgelekt en afgekoeld om verder te verwerken.

Verwijder de stokjes en wikkel om elke helft witlof een plak Parmaham.
Leg er de plakjes mozzarella op, bestrooi met een weinig kaas en schuif voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Serveertip

Variatie het witlof omwikkelen met katenspek.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top