1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Witlofsoepje met roquefort en kervel

Witlofsoepje met roquefort en kervel

Door: paula_bijl

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-09-2019

Ingrediënten 4 personen


1,5 kg witlof
Kwart bos kervel
1 ui, fijngesneden
50 g roquefort in blokjes
1 teentje knoflook, fijngewreven
3 dl gevogelte bouillon
nootmuskaat
boter


Verder heb je nodig


Pan

Witlofsoepje met roquefort en kervel
Witlofsoepje met roquefort en kervel

Witlofsoepje met rouqefort en kervel

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de ui, knoflook en schoongemaakte witlof in boter zacht gedurende ongeveer 10 minuten.
Voeg vervolgens de bouillon toe en laat het geheel ongeveer 30 minuten trekken.
Pureer de soep en wrijf deze door een fijne zeef. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de soep over vier voorverwarm­de kopjes en garneer met blokjes roquefort­ kaas en takjes kervel.

Tags,

Bron

Keurslager



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top