
Koude schotel:
- 1 kg gekookt soepvlees/ mager rundvlees. (Zie recept zondagssoep)
- 4,5 kg aardappels.
- 1 grote pot augurken.
- 1 klein potje zilver uitjes.
- 1 klein sjalotje.
- 1 pot mayonaise. (mijn favoriet is gouda's glorie)
- 1 fles salata/levorno. (mijn favoriet is gouda's glorie)
- Maggi, zout en peper.
Opmaak:
- Hard gekookt ei.
- augurken.
- radijsjes.
- cherry tomaatjes.
- Kropsla
- Grote kom of badkuipje.
- Grote ketel.
- Schilmesje/ koksmes.
- Snijplank.
- Evt dunschiller.
- Evt 2 grote lepels.
Recept uit grootmoeders keuken!
Lekker/leuk voor een koud buffet bij speciale gelegenheden.
- Schil de aardappels
- Kook de aardappels in een ruime pan met water tot deze zacht zijn.
- Laat de aardappels afkoelen.
- Snij/pluk het soep/rundvlees in zeer kleine stukjes.
- Snij de aardappels in kleine stukjes.
- Snij de augurken en de zilver uitjes in kleine stukjes.
- Snipper de sjalot zeer fijn.
- Voeg alle bovenstaande ingrediënten samen in een grote kom/badkuipje en hussel dit met 2 lepels of met de handen door elkaar.
- Voeg mayonaise en salata met en met toe tot een smeüig resultaat.
- Breng op smaak met maggi,peper en zout.
- Leg blaadjes sla rondom over een lange platte schaal.
- Verdeel hier de koude schotel over en laat de salade een beetje uitsteken.
- Smeer deze af met mayonaise voor een mooi glad resultaat.
- Decoreer naar eigen creativiteit met eierplakjes, radijs plakjes/partjes, Augurkjes en cherry tomaatjes.
Zie recept Zondagssoep voor het soepvlees.
Recept van Oma