Calvadossaus

  • Frans, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-09-2019
  • Calvadossaus

    Calvadossaus

    Calvadossaus

Lekkere warme saus uit frankrijk die het prima doet bij gevogelte wild en of gevogelte

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 ml vloeibare fond (rund)
100 ml calvados
1 el sausbinder voor donkere sauzen
400 ml culinaire room
30 g bakken en braden
3 sjalotten
3 takjes platte peterselie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Was de platte peterselie en hak fijn.
-Pel de sjalotten en snipper fijn.
-Doe de boter in een sauspan en stoof de gesnipperde sjalotten glazig.
-Voeg de calvados toe en laat goed inkoken tot bijna al het vocht verdwenen is.
-Doe de vloeibare fond erbij en laat inkoken tot de helft van het oorspronkelijke volume.
-Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot de saus mooi ingedikt is.
-Als de saus te vloeibaar is, kan je er de sausbinder aan toevoegen. Breng dan weer even aan de kook terwijl je met een garde roert.
-Breng op smaak met peper en zout en werk af met peterselie.

Bron

aldi

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten