1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Varkensstoofvlees met oude geuze, gesmolten aardappel en witloofsalade

Varkensstoofvlees met oude geuze, gesmolten aardappel en witloofsalade

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-09-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg varkensstoofvlees
1 fles oude geuze 75cl
2 fijngesneden uien
20 cl bruine fond
20 cl blanke gevogeltefond
12 stuks vastkokende aardappelen bv. Charlotte
4 el lambicazijn of wijnazijn
1 el bruine suiker
1 el mosterd
3 el mayonaise
6 stronkjes witloof
citroensap
tijm, laurier, peper en zout


Varkensstoofvlees met oude geuze, gesmolten aardappel en witloofsalade
Varkensstoofvlees met oude geuze, gesmolten aardappel en witloofsalade

Vlaams stoofpotje dat super lekker smaakt  met gesmolten aardappel en een frisse witloofsalade!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak het stoofvlees :
-Stoof de ui aan en karameliseer met bruine suiker.
-Blus de pan met lambicazijn of wijnazijn.
-Kleur het stoofvlees aan in een braadpan.
-Voeg het vervolgens toe aan de ui samen met de bruine fond, 50 cl geuze, tijm, laurier en een lepel mosterd.
-Laat 2 à 3 uur pruttelen en kruid af met peper en zout.

Maak de aardappelen :
-Schil de aardappelen.
-Verwarm de oven op 180°C.
-Voeg de aardappelen toe aan een ovenschotel samen met de rest van de geuze, de blanke fond, een klontje boter, tijm en laurier.
-Bedek de ovenschotel met boterpapier. Zet in de oven en laat garen tot al het vocht is uitgekookt.

Maak de witloofsalade:
-Snijd de witloof doormidden en snijd het bittere hart uit de stronken.
-Was de witloof en haal de blaadjes van de stronken.
-Meng de blaadjes met mayonaise, citroensap, peper en zout.

Tags

Serveertip

Als je het vlees haast kan uiteentrekken als je het van het vuur haalt, weet je dat het klaar is!

Bron

Lekker van bij ons



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top