1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Rundstoofpotje met Oud Brugge-puree

Rundstoofpotje met Oud Brugge-puree

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-09-2019

Ingrediënten 4 personen


600 g rundstoofvlees, in gelijke stukken
1 ui
200 g bruine champignons
100 g wilde boschampignons
800 g aardappelen
4 tot 8 raapjes
5 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 el tomatenpuree
150 g geraspte Oud Brugge kaas
200 ml room
2 blaadjes laurier
4 dl runderfond
verse tijm
4 klontjes boter
peper en zout


Rundstoofpotje met Oud Brugge-puree
Rundstoofpotje met Oud Brugge-puree

Super lekker stoofpotje met een puree van aardappelen en oud brugge kaas 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schroei in een stoofpot het stoofvlees goudbruin aan in boter. Doe dit niet met te grote hoeveelheden per keer. -Zet het vlees dat je net gebakken hebt even apart.
-Snipper de ui fijn, fruit het in de stoofpot in een beetje boter en voeg er dan het vlees terug bij. Kruid met peper, zout en laurier.
-Overgiet met lichtjes opgewarmde runderfond en voeg ook de tomatenpuree en het eekhoorntjesbrood toe, roer goed.
-Zet een deksel op de pot en laat 1 à 2 uur sudderen op een klein vuurtje of tot het vlees mooi uit elkaar valt.

-Kook voor de puree je aardappelen gaar (± 20 minuten) in gezouten water. Giet ze af en plet ze met een pureestamper. Roer er vervolgens 1 klontje boter, de room en de Oud Brugge onder. Kruid af met peper en een beetje zout. Zet opzij en hou warm.

-Stoom de raapjes beetgaar en stoof ze daarna in een klontje boter mooi glanzend. Kruid met verse tijm, peper en zout.
-Verwarm een klontje boter in een anti-kleefpan en kleur de champignons in 3 à 4 minuten goudbruin.

-Serveer door een lepel puree op een bord te schikken, schep er wat stoofpot bovenop en werk af met de gebakken champignons en raapjes.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top