1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Tomatensoep
  6. Pomodori tomatensoep

Pomodori tomatensoep

Door: hildameisters

  • Fusion, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-09-2019

Ingrediënten 10 personen


2 kg. pomodori tomaten.
2 uien
2 teentjes koflook
1 wortel
2 stengels bleekserderij
2 puntparika's
2 el olijfolie
2 tl ras el hanout
2 gedroogde pepertjes
4 bouilliontabletten naar keuze
1 bouqeut garni (Dille & Kamille) ( oregano, thijm, salie, rozemarijn en laurier)
1/2 l water
room of creme fraiche.


Verder heb je nodig


Gote soeppan
staafmixer

Pomodori tomatensoep
Pomodori tomatensoep

Ik had een hele voorraad pomodori tomaten die verwerkt moesten worden. Toen heb ik deze soep gemaakt. Hij smaakt heerlijk. En ik heb een lekker voorraadje in de diepvries.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook fijn. Snij de wortel, bleekselderij en paprika's in blokjes. Snij de tomaten in 4 stukken.
Fruit de uien met de knoflook in de olijfolie glazig. Voeg de wortel en bleekselderij toe en laat 5 minuten meebakken. Voeg dan de paprika en de tomaten erbij en laat op middelgroot vuur koken totdat al het sap uit de tomaten is vrijgekomen. Voeg dan de ras el hanout, gedroogde pepertjes en het bouquet gani toe. Laat de soep op een laag pitje een half uur pruttelen totdat de goenten gaar en de smaken ingetrokken zijn.
Verwijder het bouquet gani en de pepertjes. Pureer de soep met de staafmixet of draai door een passe vite (passeerzeef). Voeg water toe om de soep wat te verdunnen. Maak op smaak met zout en peper.

Tags, ,

Serveertip

Je kunt evt. gehaktballetjes toevoegen. Heerlijk met stokbrood, focaccia of turks brood. Bij het serveren wat opgeklopte room over de soep verdelen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hildameisters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top