1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indische keuken
  5. Gado gado

Gado gado

Door: johnpolman

  • Indisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-09-2019

Ingrediënten 4 personen


200 gram sperziebonen
1 halve komkommer
200 gram taugé
4 hardgekookte eieren
kroepoek verkruimeld

voor de pindasaus:
1 sjalotje
1 grote teen knoflook
1 el olie
2 grote el pindakaas met stukjes noot
2 el ketjap manis
200 ml kokosmelk
1-2 tl sambal oelek (naar smaak)
1 sjalot (optioneel)
1 grote teen knoflook
1 el olie
2 grote el pindakaas met stukjes noot
2 el ketjap manis
200 ml kokosmelk
1-2 tl sambal oelek (naar smaak)


Verder heb je nodig




Tags


Lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pindasaus
Snipper het sjalotje en de knoflook fijn.
Verhit de olie en fruit het sjalotje en de knoflook.
Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend, blijf roeren tot de saus dikker wordt.
Roer dan de ketjap en sambal erdoor en neem dan de pan van het vuur.

Gado Gado
Snij de komkommer in reepjes.
Snij de eindjes van de sperzieboontjes en breek ze doormidden.
Zet een pan water op en laat dit koken. Blancheer hierin de boontjes en voeg na twee minuten de taugé toe.
Laat dit nog één minuut blancheren en spoel de groenten dan af met koud water zodat deze wat knapperig worden.
Leg de groenten dan in een schaal en voeg de reepjes komkommer toe.
Snij de hard gekookte eieren in 4 parten en leg deze op de groenten.
Doe de pindasaus er over en dek dit af met de verkruimelde kroepoek.

Tags



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johnpolman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top