Beef teriyaki met zoetzure komkommer

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-09-2019
  • Beef teriyaki met zoetzure komkommer

    Beef teriyaki met zoetzure komkommer

    Beef teriyaki met zoetzure komkommer

Heerlijk simpel gerecht bomvol smaak: zoet, zuur, zout, pittig en niet te zwaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Beef teriyaki
- 300 gram biefstukpuntjes
- 1 rode paprika
- 1 winterpeen
- 250 gram suger snaps
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 1 eetlepel honing
- 2 theelepels 5 spices kruiden
- 1 eetlepel azijn (natuur- of rijstazijn)
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 gram ongekookte zilvervliesrijst/ basmatirijst/ witte rijst (naar smaak)
- 25 ml Sojasaus
- 25 ml Ketjap Manis
- 3 theelepels maizena
- Chili flakes (naar smaak)
- Sesamzaadjes (naar smaak)
- Ongezouten cashewnoten (naar smaak)

Zoetzure komkommer
- 1 komkommer
- Flinke scheut (natuur of rijst)azijn zodat de komkommer deels onder water staat
- snufje chili poeder
- 0,5 eetlepel honing


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Koekenpan
- Kookpan
- Dunschiller
- Mesje
- Vergiet
- Kom

Bereidingswijze

Zoetzure komkommer:
- Was de komkommer en snij de uiteindes eraf;
- Schil de komkommer met de dunschiller in plakjes: schil om de zaadjes heen, deze gebruik je niet;
- Leg de komkommerslierten in een kom en voeg de azijn hieraan toe;
- Voeg de honing en een snufje chilipoeder toe en meng alles door elkaar;
- Zet apart;

Beef teriyak:
- Zet alvast een pan met water op het vuur voor de sugar snaps, deze ga je zo 3 minuten koken;
- Pel de ui en knoflook en schil de gember(dit kun je gemakkelijk doen met een theelepeltje);
- Rasp de winterpeen en was de paprika en suger snaps en haal de puntjes van de suger snaps af met een mesje;
- De ui, paprika en winterpeen snijd je in de gewenste grootte;
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of middelhoog vuur en voeg vervolgens de knoflook en gember aan toe;
- Laat een minuutje staan en voeg vervolgens de 5 spices, chiliflakes naar smaak en de honing toe;
- Meng alle smaken goed door elkaar en zodra de knoflook lichtjes begint te verkleuren voeg je de uien, paprika, en wortel toe en roer door elkaar;
- Kook ondertussen de sugar snaps in 3 minuten, voeg geen zout toe aan het water dit is niet nodig;
- Nadat de groentes licht zijn aangebakken, voeg je de sojasaus, azijn en ketjap manis toe aan het geheel, dit laat je op laag vuur iets inkoken voor zo'n 5 minuten;
- Ondertussen zet je een andere pan met water op om je rijst in te koken (volg de bereidingswijze op de verpakking) 250 gram ongekookte rijst is voldoende voor 4 personen;
- De sugar snaps heb je kort gekookt en kun je nu toevoegen aan de rest van de beef teriyaki;
- Maar we mogen het nog geen Beef teriyaki noemen! Want we missen de beef nog;
- Proef eerst of je tevreden bent met de combinatie van smaken, voeg eventueel wat sojasaus toe als de saus te zoet is, voeg wat chiliflakes toe voor een wat pittiger gerecht en is het gerecht te zout? Voeg dan wat Ketjap manis toe. De azijn zorgt voor een zuurtje, maar pas op dat je niet te veel in één keer toevoegt.
- Schep de groentes naar de zijkant en voeg de biefstukpuntjes toe in je koekenpan, zet je vuur weer middelhoog en bak de biefstukpuntjes voor 2 minuten;
- Schep de maizena in een kopje en voeg een beetje lauw water toe, meng dit goed en voeg dit geheel vervolgens toe aan je beef tariyaki, meng alles goed en je zult zien dat je saus hierdoor wat dikker wordt. Wordt je saus niet dik genoeg, kun je nog een beetje extra toevoegen;
- Draai de biefstukpuntjes na 2 minuten om en bak voor nog 2 minuten aan de andere kant, deze moeten nu medium rare zijn (afhankelijk van de grootte van de puntjes), check zelf of je tevreden bent met de garing en de dikte en smaak van de saus.
- Giet de rijst af indien deze gaar is (even proeven natuurlijk) en meng nog wat sesamzaadjes door je beef teriyaki; etenstijd!

Serveren:
Serveer je beef teriyaki met rijst, de zoetzure komkommer en wat cashewnoten. Een simpel gerecht waarin alle smaken terugkomen: zoet, zuur, zout, pittig; heerlijk!




Serveertip

Champignons werken ook goed bij dit gerecht!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten