1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Abrikozensoesjestaart met biscuitbodem

Abrikozensoesjestaart met biscuitbodem

  • Duits, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-09-2019

Ingrediënten 16 personen


Biscuitdeeg:
3 eieren
100 gram suiker
pakje vanillepuddingpoeder (37 gram) of custardpoeder, aanvullen met bloem tot 100 gram totaal
Vulling:
Plm. 20 diepvries slagroomsoesjes
500 ml slagroom
250 gram roomkaas
150 gram geleisuiker (2:1)
1 groot blik op pot abrikozen op sap (850 ml)
1 zakje taartina Dr.Oetker
Plm. 25 gram amandelschaafsel


Verder heb je nodig


Springvorm van 26 cm
bakpapier
vergiet of zeef
beslagrkommen
mixer
steelpan


Zalige abrikozenroomtaart gevuld met slagroomsoesjes.

Lijkt heel wat maar echt niet moeilijk te maken.

Lijkt heel wat maar echt niet moeilijk te maken.
Abrikozensoesjestaart met biscuitbodem
Abrikozensoesjestaart met biscuitbodem

Deze verrukkelijke abrikozenroomtaart gevuld met slagroomsoesjes kwam ik tegen op www.lecker.de. Ik heb een gedeelte van het recept overgenomen (vulling) maar voor de biscuitbodem heb ik mijn eigen recept gebruikt.
De taart is gemakkelijk te maken. Ook kun je de taart gerust een dag tevoren maken. Gemakkelijk als je gasten krijgt.
In plaats van de bodem zelf te bakken kun je ook een kant-en-klare bodem gebruiken.Ben je helemaal snel klaar.
Ik heb de taart gebakken voor het Caféteam van het verzorgingstehuis in Stadtlohn waar we wonen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Biscuitdeeg:
Eieren met suiker goed schuimig kloppen (10 min)
Puddingpoeder en bloem zeven en voorzichtig door de eimassa spatelen.
Plm. 15 tot 20 minuten bakken in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven.

Vulling:
Slagroomsoesjes plm. 15 minuten laten ontdooien.
Slagroom stijf kloppen met de geleisuiker.
Roomkaas los roeren en voorzichtig door de slagroom mengen.

Biscuitbodem uit de vorm halen en op een gebakschaal zetten. Rand van de springvorm om de bodem plaatsen. Helft van de roommassa over de bodem verdelen.
Dan de slagroomsoesjes hierover verdelen. Hiervoer weer de rest van de roommassa.
Taart plm. 2 uur koud wegzetten.

Abrikozen uitlekken in een vergiet. Sap opvangen. Abrikozen in smalle reepjes snijden en over de taart verdelen. 250 ml + 3 eetlepels abrikozensap afmeten.
Taartina met de 3 eetlepels sap glad roeren. 250 ml sap aan de kook brengen in een steelpan.
Taartina hierdoor roeren en plm. 1 minuut koken. Met een eetlepel over de abrikozen verdelen.
Taart plm. 3 tot 4 uur koud wegzetten.
Geschaafde amandelen roosteren in een droge koekenpan en over de taartrand verdelen (zie foto).

Serveertip

Een super lekkere verjaardagstaart die er veelmoeilijker doet uitzien dan het is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top