Soto-kippensoep
- Slanke keuken, Soep
- 10-20 min.
Out of de box denken! Niet de standaard bouillonsoep die uw gewend bent, maar net wat anders. Dit keer heb ik kipfilet, ei, kleine aardappels, prei, taugé en bosui erin gedaan. Om deze gezonde soep af te maken zijn er wat chilivlokken aan toegevoegd.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 L kippenbouillon200 gram kipfilet
1 ei
2 kleine aardappels
50 gram prei
50 gram taugé
1 bosui
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 247,80 kcal |
Koolhydraten | 17,32 g |
Eiwitten | 29,48 g |
Vetten | 6,26 g |
Bereidingswijze
1. Kook 1 liter water en maak de bouillon aan.
2. Schil de aardappel. Snijd de aardappel en kip in blokjes.
3. Voeg de aardappel blokjes, samen met het rauwe ei in de schil toe aan de bouillon en kook dit 10 minuten.
4. Voeg na 5 minuten de kipblokjes toe aan de soep en 1 minuut later de bosui en prei.
5. Haal na 10 minuten het ei uit de soep, pel deze en snijd in plakjes. Haal de soep van het vuur en voeg het ei samen met de taugé aan de soep toe.
Smakelijk!
Serveertip
Serveertip: Voeg als de soep klaar is op een klein lepeltje chilipeper toe!