Een gevulde paprika met kip en pindasaus
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Zin om vanavond spectaculair te doen zonder al te veel moeite? Maak kennis met deze heerlijke gezonde gevulde paprikas! Weinig inzet, groots resultaat!
Het gerecht bevat weinig calorieën doordat er gebruik is gemaakt van pindasaus ipv satésaus en het gerecht veel groenten bevat!
Ingrediënten 1 persoon
1 paprika1 ui
100 gram champignons
150 gram kipfilet
Eetlepel pindasaus
50 gram zilvervliesrijst
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 551,15 kcal |
Koolhydraten | 51,96 g |
Eiwitten | 48,88 g |
Vetten | 14,34 g |
Bereidingswijze
1. Zet de oven aan op 180 graden.
2. Snijd de bovenkant van de paprika af, zodat je een bakje met deksel krijgt. Zet deze 10-15 minuten in de verwarmde oven.
3. Kook ondertussen de rijst en snijd de kip, ui en champignons.
4. Bak eerst de kip en bak daarna de ui en champignons mee. Voeg zodra alles gebakken is de rijst erbij in de pan.
5. Voeg hier de eetlepel pindasaus aan toe en verdun met water (steeds een klein beetje toevoegen) tot de saus de juiste dikte heeft.
6. Verwarm het geheel nog kort en voeg eventueel paprikapoeder en/of peper toe.
Serveertip
Bestrooi de gevulde paprika met wat taugé!