Een gezonde andijviestamppot van bloemkool en aardappel
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Wist je dat deze andijviestammpot laag in calorieën is?
Dit komt doordat de helft van de aardappelen is vervangen door bloemkool waardoor er minder koolhydraten in het gerecht zitten en het automatisch minder calorieën bevat. Daarnaast heb ik in dit gerecht gekozen voor een extra magere Unox rookworst wat ruim 100 calorieën tenopzichte van een gewone rookworst scheelt en het is ook nog eens laag in vetten. Op deze manier kun je dus toch genieten van een heerlijke stamppot met rookworst maar dan op een bewuste manier!
Bereidingswijze
1. Schil de aardappel en kook deze samen met de bloemkool totdat deze gaar is. Je kan er dan met een vork zonder veel moeite in prikken.
2. Als ze beide gaar zijn, giet ze af, doe er de 150 ml. melk bij.
3. Stamp het geheel tot puree. Doe vervolgens de andijvie erbij, meng deze met de puree. Laat ondertussen het vuur laag aan staan en roer regelmatig door.
4. Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes. Hier hoeft niet eerst boter voor in de pan. Deze kunnen in een droge pan worden gebakken. Meng ze als ze gebakken zijn door de stamp.
5. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smakelijk!
Serveertip
Met dit recept kun je natuurlijk ook andere lekkere gezonde stamppotten maken wanneer je de andijvie vervangt door bijvoorbeeld boerenkool of zuurkool.