1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Brikpastei met raclettekaas, zwarte knoflook en rozemarijn

Brikpastei met raclettekaas, zwarte knoflook en rozemarijn

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-09-2019

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten:

50 gram ongezouten boter
2 rozemarijnplukjes, naaldjes afgerist en grof gehakt
3 tenen zwarte knoflook
4 vellen brikdeeg* of gebruik filodeeg
300 gram raclette, grof geraspt
Limoenrasp-pistachenoot dukkah
Honingraat en fijngehakte augurkjes



Brikpastei met raclettekaas, zwarte knoflook en rozemarijn
Brikpastei met raclettekaas, zwarte knoflook en rozemarijn

Heerlijk recept voor jong en oud!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Smelt op laag vuur in een pan met dikke bodem de boter met de rozemarijn en knoflook al roerend.
Prak de knoflook met een vork en meng erdoor.
Bestrijk elk deegvel met gesmolten boter en bekleed hiermee de springvorm door ze op elkaar te stapelen.
Schep de raclette in het midden, druk aan en vouw het deeg erover.
Bestrijk het deeg met de resterende gesmolten boter.
Zet op een bakplaat in de oven.
Bak de pastei in ± 20 min. goudbruin en knapperig.
Serveer met de dukkah, honingraat en augurken.

Eet smakelijk!

Bron

Www.zwarteknoflook.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bobdouwe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bobdouwe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top