1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gehaktbrood met vijgen en ham

Gehaktbrood met vijgen en ham

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-09-2019

Ingrediënten 4 personen



1 kg gehakt
8 sneetjes gedroogde ham
6 gedroogde vijgen
2 el siroop (luikse)
50 g broodkruim
2 eieren
nootmuskaat
kaneel
peper en zout


Gehaktbrood met vijgen en ham
Gehaktbrood met vijgen en ham

Een lekker gehaktbrood met een zoete toets

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.
1 Snij de vijgen in stukjes. Meng in een kom het gehakt met de eieren, het broodkruim en de siroop. Kruid met wat nootmuskaat, kaneel, peper en zout.
2 Leg de sneetjes ham in een rechthoek, zodat ze elkaar wat overlappen. Vorm van het gehakt een ovaal brood en rol in de ham. Leg het gehaktbrood op een met bakpapier beklede bak­ plaat en laat ongeveer een uur in de oven roosteren.

Tags

Bron

Libelle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top