1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Soep
  6. Bloemkool Crème Soep met spekjes, geserveerd in een Italiaanse BOL....

Bloemkool Crème Soep met spekjes, geserveerd in een Italiaanse BOL....

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2019

Ingrediënten 2 personen


1 flinke sjalot fijn gesnipperd
500 ml kippenbouillon van blokje ( minder zout)
400 gr bloemkool in roosjes
75 gr spekreepjes
50 ml kookroom
5 gr platte peterselie klein gesnipperd


Verder heb je nodig


Soeppan, snijplank mes koekenpan

Bloemkool Crème Soep met spekjes, geserveerd in een Italiaanse BOL....

De soep in het broodje.

De soep in het broodje.
Bloemkool Crème Soep met spekjes, geserveerd in een Italiaanse BOL....

Ingrdiënten

Ingrdiënten
Bloemkool Crème Soep met spekjes, geserveerd in een Italiaanse BOL....

Snijwerk klaar.

Snijwerk klaar.
Bloemkool Crème Soep met spekjes, geserveerd in een Italiaanse BOL....

Broodjes uithollen.

Broodjes uithollen.
Bloemkool Crème Soep met spekjes, geserveerd in een Italiaanse BOL....

Spekjes krokant bakken.

Spekjes krokant bakken.
Bloemkool Crème Soep met spekjes, geserveerd in een Italiaanse BOL....

Broodkruim bakken in spekvet

Broodkruim bakken in spekvet
Bloemkool Crème Soep met spekjes, geserveerd in een Italiaanse BOL....
Bloemkool Crème Soep met spekjes, geserveerd in een Italiaanse BOL....
Bloemkool Crème Soep met spekjes, geserveerd in een Italiaanse BOL....

Kookroom en peterselie toegevoegd.

Kookroom en peterselie toegevoegd.
Bloemkool Crème Soep met spekjes, geserveerd in een Italiaanse BOL....

Klaar om de broodjes te vullen.

Klaar om de broodjes te vullen.

Deze soep ( Project Gezond)  heeft zonder het broodje slechts een calorische waarde van 112 kcal per 250 ml. Een zachte romige soep  met een licht zoute toets van de spekjes en die geheel origineel gemaakt is volgens het recept van Project Gezond.

Mijn aanpassing is de presentatie van het serveren van de soep in een Italiaanse bol en de extra vulling van de krokante broodkruimels, omdat ik het zonde vond om die weg te doen , of in het vogelhuisje te deponeren. Dat was wel wat veel en de vogeltjes hebben dus toch nog  geboft vandaag.   

 De soep maakt het broodje lekker zompig en is na uitlepelen lekker om op te knabbelen en eventueel nog op te soppen met een extra schepje soep.
Hoewel mijn man helaas geen liefhebber is van bloemkool was deze soep gelukkig zeer goed  in de smaak gevallen. Ik moet de soep zelfs vaker gaan maken.....


https://www.projectgezond.nl/recepten/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOORBEREIDING

Start met het kapje van de Italiaanse bol af te snijden en het broodje voorzichtig uit te hollen zodanig dat er geen gaatjes in bodem of zijkanten komen. ( Gewoon met een schone wijsvinger)
Zet de broodjes in een diep bord.



Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verkruimel het uitgeholde broodkruim kleiner en bak ze krokant in het aanhangende spekvet.


DE SOEP

Fruit het gesnipperde sjalotje in 1 el olie.
Voeg dan de kippenbouillon toe met de roosjes bloemkool en kook ze zacht in circa 10-15 minuten.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom toe. Roer er de gesnipperde peterselie onder. Warm de soep even goed door. Proef en breng eventueel op smaak met wat peper en eventueel zout.

Serveer de soep in de Italiaanse bol op een diep bord en voeg de spekjes en de gebakken broodkruimels toe. Lekker genieten.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Vlak voor serveren de Italiaanse bol even in de oven verwarmen. Deze soep is zonder broodje geschikt als voorgerecht en in een broodje geserveerd als hoofdgerecht.

Liever vegetarisch? Laat de spekjes weg en bak het broodkruim knapperig in wat goede olijfolie.

Liever niet in een broodje? Kan natuurlijk ook.

Bron

Project Gezond met een eigen aanpassing , tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top